Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι μάσκες για τον κορωνοϊό στη Μόσχα, στον... απόηχο των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία

Τέλος οι μάσκες για τον κορωνοϊό στη Μόσχα, στον... απόηχο των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία
Ο δήμαρχος της Μόσχας κατήργησε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας
Σε κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας για τον κορωνοϊό, προχώρησε ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyanin, επικαλούμενος τη βελτίωση της πορείας της πανδημίας αλλά και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεεων, που αντιμετωπίζουν πιέσεις λόγω των κυρώσεων, που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού κορυφώθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου σε 203.949, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά έκτοτε μειώνεται σταθερά. Τη Δευτέρα (14/3/2002) καταγράφηκαν 41.055 νέα κρούσματα.

Η μείωση των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ήταν λιγότερο έντονη. Η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τον κορωνοϊό ανέφερε 533 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα (14/3/2022), από το υψηλό των 1.254 στις 20 Νοεμβρίου 2021.
Στη Μόσχα, μια πόλη περίπου 13 εκατ. κατοίκων, καταγράφηκαν 957 νέες μολύνσεις και 44 θάνατοι τη Δευτέρα (14/3/2022).
«Η σταθερή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης μας επιτρέπει να λάβουμε μια πολυαναμενόμενη απόφαση», έγραψε ο Sobyanin στον προσωπικό του ιστότοπο. «Από την Τρίτη 15 Μαρτίου ακυρώνουμε την απαίτηση χρήσης προστατευτικών μασκών».
Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες δεν θα είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως η διενέργεια ελέγχων θερμοκρασίας των εργαζομένων και η επιδίωξη διασφάλισης κοινωνικής απόστασης.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτή η απόφαση θα στηρίξει επίσης τις επιχειρήσεις που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές πιέσεις λόγω κυρώσεων» επεσήμανε.
Οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία οδήγησαν σε πλημμύρα εταιρειών που σταμάτησαν τη λειτουργία τους στη Ρωσία και αυξήθηκε η αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης