Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας) σε Γερμανία: Λάβετε μέτρα κατά της Ρωσίας

Πυρά Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας) σε Γερμανία: Λάβετε μέτρα κατά της Ρωσίας
Η Ουκρανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα στόχος του Putin είπε ο Kuleba
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά της πολιτικής που ακολουθεί τις τελευταίες δεκαετίες η Γερμανία απέναντι στη Ρωσία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba.
Σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD ο Kuleba υποστήριξε πως το Βερολίνο φέρει ευθύνη διότι συνέβαλε η Ρωσία να βρεθεί στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα.
Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα πως το Βερολίνο θα λάβει μέτρα που θα μπορέσουν να σταματήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αποκαλώντας τη Γερμανία και την Ουκρανία «χώρες-εταίρους», ο Ουκρανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Βερολίνο θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να εξασφαλίσει τα όπλα που χρειάζεται, θα τιμωρήσει τη Ρωσία με σκληρότερες κυρώσεις και θα υποστηρίξει το Κίεβο στην προσπάθειά του με σκοπό την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως ο Kuleba αναγνώρισε ότι η διαδικασία εισδοχής στην ΕΕ μπορεί να είναι μακρά διαδικασία, ωστόσο επέμεινε στο ότι η Ουκρανία ανήκει στην Ευρώπη και ότι η ένταξη της θα κάνει πιο ασφαλή τη Γηραιά Ήπειρο.

Όλοι βλέπουν το αληθινό πρόσωπο της Ρωσίας

Αν και αναγνώρισε πως το Βερολίνο έλαβε σκληρές αποφάσεις τις πρώτες ημέρες του πολέμου, διαβεβαιώνοντας πως κατανοεί πως οι αλλαγές πολιτικές δεν γίνονται εύκολα στη Γερμανία, ο Kuleba σημείωσε ότι η γερμανική πολιτική ηγεσία βασιζόταν στον διάλογο.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως τώρα ο κόσμος βλέπει αυτό που αποκάλεσε το αληθινό πρόσωπο της Ρωσίας, καλώντας τη Γερμανία να αναγνωρίσει πως έκανε λάθος και να διορθώσει την πορεία της.
Προειδοποίησε πως ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον Vladimir Putin, καθώς όπως είπε, η Ουκρανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα που βάζει στο στόχαστρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης