Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Bourla (Pfizer): Η προστασία των εμβολίων δεν διαρκεί πολύ, απαραίτητη τώρα η 4η δόση – Ετήσιος εμβολιασμός για Covid

Παραδοχή Bourla (Pfizer): Η προστασία των εμβολίων δεν διαρκεί πολύ, απαραίτητη τώρα η 4η δόση –  Ετήσιος εμβολιασμός για Covid
«Γνωρίζουμε ότι η διάρκεια της προστασίας του εμβολίου δεν είναι μεγάλη», παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.
Σχετικά Άρθρα

Είναι απαραίτητη και η 4η δόση του εμβολίου για τον Covid δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, υποστηρίζοντας πως έτσι θα συνεχίσουν να μειώνονται οι νοσηλείες ασθενών.
«Σαφώς δεν είμαστε εκεί που όλοι θα θέλαμε να είμαστε, δηλαδή όπου ο Covid είναι πίσω μας», δήλωσε ο Bourla στο CBS News.
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ σημαντικά εργαλεία στα χέρια μας για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά, νομίζω, στην κανονική μας ζωή.
Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Cοvid δεν θα εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια», σημείωσε.

Ετήσια τα εμβόλια

Λέγοντας ότι οι πολίτες θα έπρεπε να καταλάβουν «πώς θα ζήσουν» με τον ιό, ο Bourla υποστήριξε στη συνέχεια ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να λαμβάνουν ετησίως ενισχυτικές δόσεις εμβολίου έναντι του Covid.
«Γνωρίζουμε ότι η διάρκεια της προστασίας του εμβολίου δεν είναι μεγάλη», παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.
«Αν αρρωστήσεις, μπορεί να αρρωστήσεις ξανά τον επόμενο χρόνο…

Δεν διαρκεί η προστασία

Αυτή τη στιγμή, όπως έχουμε δει, είναι απαραίτητη η τέταρτη ενισχυτική δόση τώρα. Δεν είναι τόσο καλό κατά των λοιμώξεων, αλλά δεν διαρκεί πολύ.
Αλλά απλώς υποβάλλουμε αυτά τα δεδομένα στον FDA και μετά θα δούμε τι θα πουν και οι ειδικοί εκτός Pfizer», πρόσθεσε ο Bourla.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν παρείχε δεδομένα ή αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό του και επίσης δεν έκανε καμία αναφορά στη φυσική ανοσία που προκλήθηκε από προηγούμενη μόλυνση από τον Covid.
Στη συνέντευξη, ο Bourla δεν έθιξε τα θέματα του υποχρεωτικού εμβολίου ή των πιστοποιητικών εμβολιασμού που απαιτούνται για την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια, θέατρα και άλλους χώρους σε ορισμένες χώρες αναφέρουν οι Epoch Times.

Ενώ μειώνονται κρούσματα και θάνατοι

Ο ισχυρισμός του Bourla έρχεται καθώς οι θάνατοι και τα κρούσματα από τον Covid, έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.
Από τα τέλη Ιανουαρίου, ορισμένα κράτη και πολιτείες στις ΗΠΑ άρχισαν να αναιρούν τους αμφιλεγόμενους περιορισμούς για τη μάσκα και τους κανόνες περί πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Η Pfizer είδε τα κέρδη της από το εμβόλιο να αυξάνονται σημαντικά στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος, με τα συνολικά έσοδά της να διπλασιάζονται στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.
Η εταιρεία τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι αναμένει να κερδίσει 97 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Κέρδη και επικρίσεις

Με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα κέρδη , η φαρμακευτική εταιρεία κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε από την πανδημία από την Global Justice Now, έναν οργανισμό για τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Η ανάπτυξη εμβολίων mRNA θα έπρεπε να έχει φέρει επανάσταση στην παγκόσμια απάντηση στον Covid», ανέφερε ο Οργανισμός τον Φεβρουάριο.
«Αλλά αφήσαμε την Pfizer να αποκρύψει αυτή τη βασική ιατρική καινοτομία από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ καταστρέφουμε τα δημόσια συστήματα υγείας», σημείωσε
Ένας εκπρόσωπος της Pfizer είπε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η εταιρεία έχει «δεσμευτεί σταθερά για δίκαιη και οικονομικά προσιτή πρόσβαση» στο εμβόλιο, προσθέτοντας:
«Δεν είναι τόσο απλό όσο η κοινή χρήση της «συνταγής».
Η κατασκευή του εμβολίου Pfizer και BioNTech Covid περιλαμβάνει χρήση πάνω από 280 υλικών. Υπάρχει ήδη τεράστια συνεργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης