Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε καραντίνα 17 εκατ. άνθρωποι στην πόλη Shenzhen λόγω 66 κρουσμάτων

Κίνα: Σε καραντίνα 17 εκατ. άνθρωποι στην πόλη Shenzhen λόγω 66 κρουσμάτων

Kλείσιμο των σχολείων στη Σανγκάη,  περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας

Σχετικά Άρθρα
Σε καραντίνα τέθηκαν 17 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Shenzhen, στη νότια Κίνα, μετά την καταγραφή 66 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, ενώ απέκλεισε και την πρόσβαση στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης.
Οι αρχές της πόλης Shenzhen, όπου στεγάζονται κολοσσοί της τεχνολογίας, όπως η Huawei και η Tencent, ζήτησαν από τους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron.
Ήδη, έχουν κλείσει τα μη αναγκαία καταστήματα και έχει απαγορευτεί η λειτουργία των εστιατορίων.
Σημειώνεται ότι στην Κίνα 18 επαρχίες

Περιοριστικά μέτρα σε άλλες πόλεις λόγω κρουσμάτων - Σε lockdown έχει τεθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Jilin

Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, οδήγησε σε κλείσιμο των σχολείων στη Σανγκάη, αλλά και στην επιβολή περιοριστικών μέτρων σε πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας.
Σε 3.393 ανέρχεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η αύξηση των μολύνσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, ώθησε τις αρχές να προβούν στο κλείσιμο των σχολείων στη Σανγκάη και να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας.
Πλέον, σε καθεστώς lockdown έχει τεθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Jilin (Τζιλίν) των περίπου 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, κάτι που δείχνει ότι «η παραλλαγή Omicron είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια της μόλυνσης».
Στο μεταξύ, στα νοσοκομεία της κινεζικής ενδοχώρας νοσηλεύονται 7.230 ασθενείς, εκ των οποίων οι έξι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Σημειώνεται ότι στην Κίνα από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 4.636 θάνατοι λόγω της νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης