Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στους 9 οι νεκροί της ρωσικής επίθεσης στο Lviv, 57 οι τραυματίες – Σπεύδουν ασθενοφόρα

Ουκρανία: Στους 9 οι νεκροί της ρωσικής επίθεσης στο Lviv, 57 οι τραυματίες – Σπεύδουν ασθενοφόρα
«Δυστυχώς 57 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, 9 ήρωες είναι νεκροί», δήλωσε μέσω του Telegram ο στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Λβιβ, ο Maksym Kozytskyi

Εννέα νεκρούς και 57 τραυματίες άφησαν πίσω τους τα ρωσικά πλήγματα που είχαν στόχο μια στρατιωτική βάση στη δυτική Ουκρανία, στο Γιαβορίβ κοντά στο Λβιβ, σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις περιφερειακές στρατιωτικές αρχές και το δήμαρχο του Λβιβ.
«Δυστυχώς 57 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, 9 ήρωες είναι νεκροί», δήλωσε μέσω του Telegram ο στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Λβιβ, ο Maksym Kozytskyi,
Ο δήμαρχος του Λβιβ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τη στρατιωτική βάση, ανακοίνωσε τον ίδιο απολογισμό επίσης μέσω του Telegram, ενώ ο ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι στη βάση που βομβαρδίστηκε «εργάζονται» ξένοι εκπαιδευτές.
«Η Ρωσία επιτέθηκε στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Ξένοι εκπαιδευτές εργάζονται εκεί», ανέφερε ο υπουργός με μήνυμά του στο Twitter.
Στο μεταξύ, 19 ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα,όπως ανέφερε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή.
Άλλα 7 ασθενοφόρα κατευθύνονται προς την εγκατάσταση μετά την επίθεση στο πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι εν λόγω εγκατάσταση στρατιωτικής εκπαίδευσης, η μεγαλύτερη στο δυτικό τμήμα της χώρας και παραδοσιακά ο τόπος κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα και περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λβιβ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης