Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μηνιαίο επίδομα 350 λιρών για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων - Ποιους αφορά

Βρετανία: Μηνιαίο επίδομα 350 λιρών για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων - Ποιους αφορά
Ιδιώτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να προσφέρουν καταλύματα μέσω μιας ιστοσελίδας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Μηνιαίο επίδομα 350 λιρών σε όσους ανοίξουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες για ελάχιστη περίοδο έξι μηνών θα καταβάλλει η βρετανική κυβέρνηση.
Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα με την ονομασία «Σπίτια για την Ουκρανία», που θα επιτρέψει σε πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία να μεταβούν στη Βρετανία ακόμη και αν δεν έχουν συγγενείς, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Johnson.
Το νέο σχέδιο προβλέπει ότι ιδιώτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να προσφέρουν καταλύματα μέσω μιας ιστοσελίδας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Μάλιστα, όποιος παραχωρεί ένα δωμάτιο ή σπίτι σε Ουκρανούς πρόσφυγες , θα πρέπει να αποδείξει ότι το κατάλυμα πληροί τα πρότυπα και πιθανώς να υποβληθεί σε έλεγχο ποινικού μητρώου.
O B.Johnson επιχειρεί να παρουσιάσει τη Βρετανία ως ηγέτιδα δύναμη στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς η κυβέρνησή του δέχεται επικρίσεις για τις καθυστερήσεις στην αποδοχή προσφύγων.
Ήδη, βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν επικρίνει την επιμονή της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τις βίζες και τα βιομετρικά τεστ για τους Ουκρανούς προτού φθάσουν στη Βρετανία, υποστηρίζοντας ότι δίνεται προτεραιότητα στη γραφειοκρατία έναντι της ευημερίας όσων εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία στην πιο σκοτεινή ώρα της και οι Βρετανοί κατανοούν την ανάγκη να φέρουμε όσο περισσότερους ανθρώπους σε ασφαλείς τοποθεσίες το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο υπουργός Michael Gove, , αρμόδιος για θέματα στέγασης, προτρέποντας τους πολίτες της χώρας «να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια για τη στήριξη των ουκρανών φίλων μας. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές σπίτι σε όσους το έχουν απεγνωσμένα ανάγκη.»
Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης