Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έκπτωση 0,15 ευρώ ανά λίτρο στα καύσιμα μεταφοράς

Γαλλία: Έκπτωση 0,15 ευρώ ανά λίτρο στα καύσιμα μεταφοράς
Το μέτρο, που θα εφαρμοστεί για τέσσερις μήνες από την 1η Απριλίου, αναμένεται να κοστίσει στον προϋπολογισμό η λίγο περισσότερα από 2 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία πρόκειται να εισαγάγει έκπτωση 0,15 ευρώ ανά λίτρο στα καύσιμα μεταφοράς για να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές των αντλιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Jean  Castex σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Le Parisien, όπως μεταδίδει το Reuters το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.
Το μέτρο, που θα εφαρμοστεί για τέσσερις μήνες από την 1η Απριλίου, αναμένεται να κοστίσει στην κυβέρνηση λίγο περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, σημείωσε.
Οι τιμές λιανικής της βενζίνης και του ντίζελ εκτοξεύτηκαν σε υψηλά ρεκόρ σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενίσχυσε τις εντάσεις στην αγορά, αφού οι οικονομίες είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Προεκλογική περίοδος

Μια χειρονομία υποστήριξης προς τους Γάλλους αυτοκινητιστές είχε επισημανθεί από τον Πρόεδρο Emmanuel Macron, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για δεύτερη θητεία στις εκλογές τον επόμενο μήνα.
Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, η Castex είπε ότι η έκπτωση θα καλύψει τα νοικοκυριά καθώς και τις μεταφορές με φορτηγά και τους αγρότες.
Το μέτρο, το οποίο είπε ότι οι διανομείς καυσίμων θα πρέπει να ενισχύσουν με τη δική τους προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές λιανικής, θα εξοικονομήσει έναν οδηγό 9 ευρώ σε ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων, πρόσθεσε η Castex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης