Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιπλέον 200 εκατ. δολάρια βοήθειας ενέκρινε ο Λευκός Οίκος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιπλέον 200 εκατ. δολάρια βοήθειας ενέκρινε ο Λευκός Οίκος

Το σύνολο της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 1,2 δισ. δολάρια συνολικά, μέσα στην τελευταία χρονιά

Σχετικά Άρθρα

Την έγκριση του για άλλα 200 εκατ. δολάρια για όπλα και έτερη βοήθεια προς την Ουκρανία έδωσε ο Joe Biden, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Foreign Assistance Act  

Με την συγκεκριμένη απόφαση το σύνολο της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο έχει ξεπεράσει τα 1,2 δισ. δολάρια συνολικά μέσα στην τελευταία χρονιά.
Το νέο πακέτο των 200 εκατ. δολαρίων θα απελευθερωθεί από το κονδύλι του Foreign Assistance Act και θα είναι στοχευμένο προς την ενίσχυση της αμυντικής προσπάθειας που καταβάλει η Ουκρανία απέναντι στον πολύ πιο ισχυρό ρωσικό στρατό.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ ημερών, το αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε το πράσινο φως για ένα έκτακτο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία συνολικού ύψους 13,6 δισ. δολαρίων, ενώ σημαντικά κονδύλια στήριξης συρρέουν προς το Κίεβο και από διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης