Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Η Meta καλλιεργεί τη ρητορική μίσους κατά της Ρωσίας - Επικίνδυνη η νέα πολιτική της πλατφόρμας

OHE: Η Meta καλλιεργεί τη ρητορική μίσους κατά της Ρωσίας - Επικίνδυνη η νέα πολιτική της πλατφόρμας

Την ιδια ώρα η ρωσική δικαιοσύνη εξετάζει την χρήση της πλατφόρμα από εγκληματικές οργανώσεις

Σχετικά Άρθρα

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) επέκριναν τη Meta Platforms. του Mark Zuckerberg ότι άλλαξε απότομα την πολιτική της όσν αφορά τη ρητορική  μίσους και επέτρεψε εκκλήσεις για βία κατά της Ρωσίας.
Τα Ηνωμένα Έθνη συμφωνούν με τη Ρωσία ότι η αλλαγή πολιτικής του Μeτα είναι επικίνδυνη.
Την Παρασκευή 11  Μαρτίου 2022, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, Stephane Dujarric, δήλωσε: Μπορώ να σας πω, από τη σκοπιά μας, είμαστε ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε ρητορική μίσους, κάθε έκκληση για βία.
Αυτό το είδος γλώσσας είναι απλώς απαράδεκτο, από όποια πλευρά κι αν είναι έρχεται.

Εκκλήσεις για βία


Η καταδίκη του Μeτα από τον ΟΗΕ έρχεται αφότου έδωσε το πράσινο φως στους χρήστες του Facebook να επαινέσουν την ανοιχτά νεοναζιστική στρατιωτική μονάδα της Ουκρανίας, ενώ επέτρεψαν εκκλήσεις για βία κατά «Ρώσων και Ρώσων στρατιωτών» όταν συζητούσαν την εισβολή στην Ουκρανία.
Η προσωρινή αλλαγή επέτρεψε σε πολίτες  που ζουν στη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Ρωσία να εξαπολύσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ρητορική μίσους κατά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

Οι έρευνες από τη ρωσική δικαιοσύνη

Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από την ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση» μετέδωσε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκe,, η Επιτροπή κατηγορεί τους υπαλλήλους της εταιρείας για «παράνομες εκκλήσεις για φόνο και βία» κατά Ρώσων πολιτών.
«Έχει ξεκινήσει ποινική υπόθεση στο Κύριο Τμήμα Ερευνών της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με παράνομες εκκλήσεις για φόνο και βία κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας από υπαλλήλους της αμερικανικής εταιρείας Meta, στην οποία ανήκουν τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram», αναφέρει η ανακοίνωση της επιτροπής.
Η ρωσική πλευρά επικαλέστηκε την απόφαση της Meta να άρει προσωρινά την απαγόρευση για υποκίνηση βίας κατά του ρωσικού στρατού στις πλατφόρμες της.

Εγκληματικές πράξεις

«Αυτές οι ενέργειες περιέχουν ενδείξεις εγκλημάτων σύμφωνα με τα άρθρα 280 και 205.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως είναι οι δημόσιες εκκλήσεις για εξτρεμιστικές δραστηριότητες και βοήθεια σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.
Το Reuters δημοσίευσε την Πέμπτη (10/3) ότι απέκτησε πρόσβαση σε εσωτερικά email της Meta, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες να ζητούν βία κατά του ρωσικού στρατού που εισβάλλει στην Ουκρανία.

Η απάντηση της Meta Platforms

Απάντηση στη Ρωσία έδωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta Platforms, η οποία κατέχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram. Ο Nick Clegg διευκρίνισε ότι οι τροποποιημένοι κανόνες θα ισχύουν μόνο στην Ουκρανία.
Δήλωσε ότι οι πολιτικές (της Meta) «επικεντρώνονται στην προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων στο λόγο ως έκφραση αυτοάμυνας ως αντίδραση σε μια στρατιωτική εισβολή στη χώρα τους».
Ο Clegg ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν έχει «καμία διαμάχη με το ρωσικό λαό» και ότι δεν υπήρξε αλλαγή στη ρητορική μίσους «όσον αφορά τον ρωσικό λαό».
Σημείωσε επίσης ότι οι αλλαγές είναι προσωρινές και τελούν υπό αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης