Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες – Αναπτύσσουν όπλα σε κατοικημένες περιοχές

Putin: Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες – Αναπτύσσουν όπλα σε κατοικημένες περιοχές
Ο Putin παρότρυνε τον Macron και τον Scholz να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις ενέργειες

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου, απαντώντας στον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron και στον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz που του έθεσαν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κατάστασης από αυτό που η Ρωσία ονομάζει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Ο Putin έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τους δύο ηγέτες, για «εξωδικαστικές δολοφονίες αντιφρονούντων», για «απαγωγές αμάχων» και τη «χρήση τους ως ανθρώπινες ασπίδες», όπως και για την «ανάπτυξη βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές, κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων

Κατηγόρησε, επίσης, τα ουκρανικά «εθνικιστικά τάγματα» ότι «διαταράσσουν συστηματικά τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκφοβίζουν τους αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν» τις εμπόλεμες ζώνες.
«Ο Vladimir Putin παρότρυνε τον Macron και τον Scholz να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε η ρωσική προεδρία.
Επιπλέον, ο Putin ενημέρωσε τους Macron και Scholz σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ανέφερε το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης