Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα – ΗΠΑ: Τελικά η μετάλλαξη Deltacron υπάρχει και αναφέρονται συνεχώς κρούσματα – Προκαλεί σοβαρή νόσηση από Covid;

Έρευνα – ΗΠΑ: Τελικά η μετάλλαξη Deltacron υπάρχει και αναφέρονται συνεχώς κρούσματα – Προκαλεί σοβαρή νόσηση από Covid;
Κρούσματα του συνδυασμού Delta και Omicron έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών αναφέρουν κρούσματα της νέας μετάλλαξης του Covid με την ονομασία «Deltacron», συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Ερευνητές της Helix, ενός ιατρικού οργανισμού με έδρα την Καλιφόρνια, βρήκαν δύο περιπτώσεις μόλυνσης από Covid που προκλήθηκαν από τον συνδυασμό των παραλλαγών Delta και Omicron, ενώ στη Γαλλία διαπιστώθηκε ότι 18 άτομα είχαν μολυνθεί από την ίδια μετάλλαξη.
Κρούσματα έχουν επίσης εντοπιστεί στην Ολλανδία και τη Δανία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Η Delta ήταν η κυρίαρχη εκδοχή του ιού σε πολλές χώρες το 2021, αλλά στις περισσότερες από αυτές εκτοπίστηκε από την Omicron μέχρι το τέλος του έτους.

Προκαλεί σοβαρή νόσηση;

Οι ειδικοί μέχρι στιγμής δεν έχουν δει καμία διαφορά στα χαρακτηριστικά των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τη Deltacron και δεν έχουν ενδείξεις πως προκαλεί πιο σοβαρά κρούσματα Covid.
Η γιατρός Maria Van Kerkhove, ειδική του ΠΟΥ στον Covid είπε χαρακτηριστικά:
«Δυστυχώς, περιμένουμε να δούμε ανασυνδυασμούς, γιατί αυτό κάνουν οι ιοί, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου».
«Αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», συνέχισε.

Ο συνδυασμός

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιστήμονες της Helix σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και το Thermo Fisher Scientific ανέλυσαν την αλληλουχία 29.719 δειγμάτων μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 και εντόπισαν 20 περιπτώσεις όπου ένα άτομο είχε «συνμολυνθεί» με τις παραλλαγές Delta και Omicron και δύο πρόσθετες περιπτώσεις όπου η μόλυνση εντοπίστηκε ότι προκλήθηκε από την παραλλαγή που προέκυψε από τον ανασυνδυασμό των Delta και Omicron, γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.
«Η μελέτη μας καταδεικνύει την ύπαρξη συνλοιμώξεων, την παρουσία ενός ανασυνδυασμένου πληθυσμού σε τουλάχιστον μία από αυτές και την ύπαρξη δύο λοιμώξεων που αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από πολλαπλά αντίγραφα ενός ανασυνδυασμένου ιού.
Ωστόσο, ο μηχανισμός με τον οποίο ένας ανασυνδυασμένος ιός κυριαρχεί σε μια μόλυνση παραμένει άλυτος γρίφος», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη τους.
Στη Γαλλία, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα που είχαν μολυνθεί από τον ανασυνδυασμό, μετά από προηγούμενη ταυτοποίηση 17 άλλων.
Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις αυτή τη στιγμή «για να καταλάβουμε τα επιδημιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά αυτού του υβριδίου», δήλωσε ο καθηγητής Phillipe Colson, ειδικός επί του θέματος.

Ας μην ανησυχούμε ακόμη

«Διερωτόμαστε τι μπορεί να αλλάξει ένα μεγάλο μέρος μιας ακίδας Omicron BA.1 σε ένα γονιδίωμα Delta όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού και την κλινική παρουσίαση», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιστήμονες στην Κύπρο ανέφεραν αρχικά το υβρίδιο τον Ιανουάριο 2022, αν και ορισμένοι ειδικοί είπαν πως το εντοπισμένο στέλεχος φαινόταν να είναι αποτέλεσμα μόλυνσης του εργαστηρίου.
Ο John Moore, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Cornell, μιλώντας στους Epoch Times ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη λόγος ανησυχίας.
«Εάν δεν είναι πραγματική, σύντομα θα εξαφανιστεί.
Αν είναι πραγματική, τι ωφελεί η ανησυχία για αυτή;
Ας δούμε τι θα προκύψει με την πάροδο του χρόνου, αλλά χρειάζομαι πολύ περισσότερα από αυτό που υπάρχει εδώ για να ανησυχήσω για μια ακόμη «τρομακτική» ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

epoch_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης