Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στη βενζίνη

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στη βενζίνη
«Eξετάζουμε μία σειρά από ενέργειες που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τους καταναλωτές. Ο φόρος στη βενζίνη είναι κάτι που έχουμε στη λίστα»,  ανέφερε η J. Yellen
Σχετικά Άρθρα

Η μείωση του φόρου στη βενζίνη είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται για την ανακούφιση των καταναλωτών, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, η οποία και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει καλή απόδοση φέτος.
Η Janet Yellen δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ντένβερ του Κολοράντο πως «εξετάζουμε μία σειρά από ενέργειες που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τους καταναλωτές. Ο φόρος στη βενζίνη είναι κάτι που έχουμε στη λίστα», αν και δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ωφελήσει περισσότερο τις πετρελαϊκές εταιρείες παρά τους καταναλωτές.
Υπογράμμισε δε, πως μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση, αλλά και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε βρει την απαιτούμενη ισορροπία για να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και την σταθεροποίηση των τιμών.
«Έχω εμπιστοσύνη στη Fed ότι θα καταφέρει να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει ύφεση. Και βλέπω μια καλή και ισχυρή οικονομία η οποία, παρά τον πληθωρισμό και τα προβλήματα που προκαλεί η κατάσταση με Ρωσία-Ουκρανία, πιστεύω ότι θα τα πάει καλά φέτος», σημείωσε.

Κυρώσεις στη Ρωσία

Τέλος, για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν για το αμερικανικό δολάριο λόγω της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα από Ρωσία και Κίνα, η Janet Yellen εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το αμερικανικό νόμισμα είναι τόσο ισχυρό στη διεθνή αγορά που κανένα άλλο δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης