Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση κατά 0,8%, στα 1.985 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση κατά 0,8%, στα 1.985 δολάρια η ουγγιά
Mε απώλειες έκλεισε ο χρυσός κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά
Σχετικά Άρθρα

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, αφού δύο φορές μέσα στην εβδομάδα ξεπέρασε το κατώφλι των 2.000 δολαρίων, τις ημέρες που υπό την πίεση των εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο κι εγκατέλειπαν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.
«Ο χρυσός υποχώρησε σήμερα, καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου επανήλθε μετά την αναφορά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της OANDA.
«Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο, θα παραμείνουν μαζί μας για καιρό, οπότε εκτιμούμε ότι η πτώση του χρυσού θα είναι περιορισμένη», τόνισε.
«H ενίσχυση του χρυσού λόγω γεωπολιτικού κινδύνου φαίνεται πως εξασθενεί γρήγορα», ανέφερε σε σημείωμά του ο Stephen Innes Managing Partner της SPI Asset Management.
Ωστόσο, ο «άγνωστος Χ αυτή τη φορά είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος από την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων», καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα μπορούσαν να διαταράξουν περαιτέρω την εφοδιαστική αλυσίδα.
Σε αυτό το πλαίσιο ο χρυσός Απριλίου υποχώρησε κατά 15,40 δολάρια ή κατά 0,8%, φτάνοντας στα 1.985 δολάρια η ουγγιά.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου υποχώρησε κατά 10 σεντς ή κατά 0,4%, στα 26,16 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,4%.
Το συμβόλαιο Μαΐου για τον χαλκό έχασε 0,6% στα 4.626 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τις απώλειές του στη εβδομάδα σε άνω του 6%.
Η πλατίνα παραδόσεως Απριλίου έχασε 0,6% στα 1.088,60 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 2,5% στην εβδομάδα.
Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 4,2% κι έκλεισε στα 2.796,80 η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα έχασε πάνω από 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης