Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς οδικές μεταφορές η Ιταλία – οι εταιρείες διακόπτουν τη λειτουργία τους, ζητώντας να βγουν οι φόροι από την βενζίνη

Χωρίς οδικές μεταφορές η Ιταλία – οι εταιρείες διακόπτουν τη λειτουργία τους, ζητώντας να βγουν οι φόροι από την βενζίνη

Aπό την επόμενη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, η Ιταλία δεν θα έχει πια οδικές μεταφορές.

Σχετικά Άρθρα

Από την επόμενη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, οι εταιρείες μεταφορών της γειτονικής Ιταλίας θα αναστείλουν τη δραστηριότητά τους σε όλη τη χώρα «λόγω ανωτέρας βίας», αναφέρει η ανακοίνωσή τους και αυτή η ανωτέρα βία, διευκρινίζουν ότι είναι «η έκρηξη του κόστους των καυσίμων».
«Η αναστολή των υπηρεσιών μας έχει καταστεί αναπόφευκτη», αναφέρει σε επιστολή που έστειλε η ένωση των μεταφορικών εταιρειών Trasportiunito στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Mario Draghi τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Βιώσιμων Υποδομών και Κινητικότητας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εγγυήσεων για τις Απεργίες και συνεχίζει: «Διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να προστατεύσουμε τις εταιρείες και να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο οι πρωτοφανώς ανεξέλεγκτες συνθήκες της αγοράς, που καθορίζονται από την αύξηση ρεκόρ των τιμών των υγρών καυσίμων, να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα για άλλες οντότητες του τομέα μεταφορών ή σε χρεώσεις για συμβατικές υποχρεώσεις που οι εταιρείες της αλυσίδας logistics δεν είναι πλέον σε θέση να εγγυηθούν».
«Η αναστολή των οδικών μεταφορών θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία, αναστέλλοντας τις προμήθειες προϊόντων στα εμπορικά τομέα και οδηγώντας σε αύξηση των λιανικών τιμών σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ», αναφέρει ο πρόεδρος της Trasportiunito, Carlo Rienzi.
Αλλά αυτό αποτελεί μια αναπόφευκτη συνέπεια, αν λάβουμε υπόψη ότι το 85 % των αγαθών που πωλούνται στην Ιταλία μεταφέρονται οδικώς ενώ προκαλεί περαιτέρω ζημιά στους καταναλωτές, που κι αυτοί όπως και οι εταιρείες είναι εξαντλημένοι οικονομικά από τα ακριβά καύσιμα».
«Υπό αυτές τις συνθήκες η επιλογή της ακινησίας μας προφανώς γίνεται από την κυβέρνηση και είναι να απορεί κανείς τι περιμένουν τα κυβερνητικά στελέχη ώστε να ακυρώσουν τον ΦΠΑ στη βενζίνη και το πετρέλαιο και να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης».
Ο κλάδος των μεταφορών καλεί την κυβέρνηση της Ιταλίας να αναστείλει τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και το ντίζελ και να αφαιρέσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Αλλά και στις ΗΠΑ αυξάνεται η αντίδραση απέναντι στους φόρους στα καύσιμα, κι αν είναι χαμηλότεροι

Αλλά και στις ΗΠΑ, αρχίζει να γενικεύεται η αντίδραση ενάντια στους φόρους στη βενζίνη, παρότι εκεί η τιμή της βενζίνης και οι ομοσπονδιακοί φόροι στη βενζίνη είναι πολύ χαμηλότεροι..
Έτσι χαρακτηριστικά, έξι κυβερνήτες ισάριθμων αμερικανικών Πολιτειών ζήτησαν από το Κογκρέσο να αναστείλει τον ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2022.
Οι κυβερνήτες πρότειναν νομοθεσία για την αναστολή του φόρου και τη συνόδευσαν με επιστολή που έστειλαν προς τους ηγέτες του Κογκρέσου.
Η επιστολή γράφει:
«Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων, η εθνική μέση τιμή φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα στα 4,17 δολάρια έναντι 1 δολαρίου που ήταν το 2021. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι πλήττονται άμεσα από τις αυξανόμενες τιμές των καθημερινών αγαθών, η αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου του φυσικού αερίου είναι ένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη σας για τη μείωση του κόστους για τους Αμερικανούς και σας προτρέπουμε να δώσετε κάθε προσοχή στην προτεινόμενη νομοθεσία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης