Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επελαύνει στην Κίνα η Omicron – Περισσότερα από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Ρεκόρ από το 2020

Επελαύνει στην Κίνα η Omicron – Περισσότερα από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Ρεκόρ από το 2020
Περίπου το 87% των 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων έχει εμβολιαστεί

Περισσότερα από 1.000 κρούσματα covid κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Κίνα, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ από τον Μάρτιο του 2020.
Οι Κινεζικές αρχές αποδίδουν τον υψηλό αυτό αριθμό στην επέλαση της παράλλαξης Omicron.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στην Κίνα 703 ασυμπτωματικές μολύνσεις και 397 συμπτωματικές.
Σημειώνεται πως το 87% του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων της Κίνας είχε λάβει δύο δόσεις εμβολίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου και περίπου το 40% είχε λάβει και την τρίτη, αναμνηστική δόση.
Όπως αναφέρεται, τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Τζιλίν, στη βορειοανατολική Κίνα, που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, όπως και στην πόλη – λιμάνι Τσινγκντάο, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Η Κίνα από την έναρξη της πανδημίας έχει τηρήσει μια ιδιαίτερα αυστηρή πολιτική, επιβάλλοντας άμεσα περιορισμούς και μέτρα, αλλά χιλιάδες διαγνωστικά τεστ σε ολόκληρες πόλεις και επαρχίες, ακόμα και με τον εντοπισμό ελάχιστων κρουσμάτων.
Πλέον όμως και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, οι τοπικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια πιο ήπια προσέγγιση.
Η πόλη Τζιλίν, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, δεν έχει επιβάλει lockdown αλλά έχει ζητήσει από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Στην Τσινγκντάο μόνο οι κάτοικοι των συνοικιών όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ προς το παρόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης