Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη εξέλιξη: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει ιούς σε βιολογικά εργαστήρια

Απίστευτη εξέλιξη: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει ιούς σε βιολογικά εργαστήρια
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει ιούς σε βιολογικά εργαστήρια 
Σχετικά Άρθρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει ιούς σε βιολογικά εργαστήρια τα οποία αποκάλυψαν την ύπαρξη τους οι ρωσικές αρχές.
Μάλιστα αποδεικνύεται ότι σε πολλά βιολογικά εργαστήρια, υπήρχε χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ και γεννώνται πολλά ερωτηματικά…
Μάλιστα οι ρωσικές αρχές πρόσφατα αποκάλυψαν ότι βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ανέπτυξαν ιούς πανώλης και δυσεντερίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει ιούς σε βιολογικά εργαστήρια 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει «παθογόνα υψηλού κινδύνου» στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας προκειμένου να αποτραπεί «οποιεσδήποτε πιθανές διαρροές» που θα μπορούσαν να μολύνουν τον πληθυσμό κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.
«Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, ο ΠΟΥ έχει συστήσει με αυστηρότητα στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και σε άλλους αρμόδιους φορείς να καταστρέψουν παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλού κινδύνου για να αποτρέψουν πιθανές διαρροές», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η έκθεση έρχεται μετά από μια τεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων σχετικά με «επικίνδυνα» βιοεργαστήρια στη χώρα - με τη Ρωσία και μετά την Κίνα , να κατηγορούν τον αμερικανικό στρατό για εμπλοκή στα βιοεργαστήρια της Ουκρανίας. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν εργαστήρια βιοπολέμου στην Ουκρανία, μια κατηγορία που έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ΗΠΑ και Ουκρανία.

Η Ζαχάροβα είπε ότι τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έδειξαν «μια επείγουσα προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων» καταστρέφοντας δείγματα εργαστηρίου.
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν εργαστήρια χημικών ή βιολογικών όπλων στην Ουκρανία», προσθέτοντας ότι η Αμερική «δεν αναπτύσσει ούτε κατέχει χημικά και βιολογικά όπλα πουθενά».

Ωστόσο η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ V. Nuland αναγνώρισε ότι η Ουκρανία " διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας, τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο.
Επομένως, συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων αν πλησιάσουν».

Η απάντηση της Nuland κατέστησε σαφές ότι οτιδήποτε υπάρχει μέσα στα βιοεργαστήρια της Ουκρανίας προκαλεί σοβαρή ανησυχία, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία για βιοόπλα , ούτε η δήλωση του ΠΟΥ εστίασε σε βιολογικά όπλα.

Σε απάντηση στον ισχυρισμό της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν εργαστήριο βιοπολέμου στην Ουκρανία, εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας είπε: «Η Ουκρανία αρνείται αυστηρά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου 2022 μετά από αίτημα της Ρωσίας για να εξετάσει τους ισχυρισμούς.

Βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ανέπτυξαν ιούς πανώλης και δυσεντερίας – Τι αποκαλύπτεται;

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάνοντας λόγο για βιολογικά εργαστήρια στο έδαφος της Ουκρανίας που ανέπτυσσαν ιούς ενώ στις 24 Φεβρουαρίου δόθηκε εντολή να καταστραφούν πολλά αποδεικτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον Igor Kirillov, επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (RKhBZ), με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Covid βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία ανέπτυξαν ιούς.
Τα βιοεργαστήρια στο Lviv εργάστηκαν σε παθογόνα της πανώλης, του άνθρακα και της βρουκέλλωσης, στο Kharkov και την Poltava σε παθογόνα διφθερίτιδας, σαλμονέλωσης και δυσεντερίας.

Όπως διευκρίνισε ο Kirillov, περισσότερα από 320 δοχεία καταστράφηκαν στο Lviv: 232 δοχεία με τον αιτιολογικό παράγοντα της λεπτοσπείρωσης, 30 με τουλαραιμία, 10 με βρουκέλλωση, 5 με πανώλη.
«Η ονοματολογία και η υπερβολική ποσότητα βιοπαθογόνων μαρτυρούν το έργο που επιτελείται στο πλαίσιο στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων»
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ Kirillov, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία επιχείρησαν να καταστρέψουν τα στοιχεία γιατί εάν έπεφταν στα χέρια Ρώσων εμπειρογνωμόνων, τότε θα καγορείτο η Ουκρανία για παραβίαση της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων.

Ο Kirillov είπε ότι ένα δίκτυο περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων έχει δημιουργηθεί στην επικράτεια της Ουκρανίας, τα οποία λειτουργούσαν για την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών υπό το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στα στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα που εφαρμόζει το Πεντάγωνο σε διάφορα κράτη της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ουκρανίας, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια, τα οποία μπορούν να χωριστούν σε ερευνητικά και υγειονομικά-επιδημιολογικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια εταιρεία που συνδέεται με το στρατιωτικό τμήμα, κυρίως η Black and Veatch, εμπλέκεται στην υλοποίηση έργων.

Ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ είπε ότι εκτελούνται εργασίες σε τρεις βασικούς τομείς.
«Πρώτα από όλα, πρόκειται για παρακολούθηση της βιολογικής κατάστασης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, στις προτεινόμενες περιοχές για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των κρατών του μπλοκ του ΝΑΤΟ.
Το δεύτερο είναι η συλλογή και εξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες στελεχών επικίνδυνων μικροοργανισμών.
Η τρίτη κατεύθυνση είναι η ερευνητική εργασία για τη μελέτη πιθανών παραγόντων βιολογικών όπλων ειδικά αυτής της περιοχής, οι οποίοι έχουν φυσικές εστίες και είναι ικανοί να μεταδοθούν στον άνθρωπο.

Αμέφερε ότι από το 2021, το Πεντάγωνο εφαρμόζει το έργο Διάγνωση, Επιτήρηση και Πρόληψη Ζωονοσογόνων Νόσων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με χρηματοδότηση 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Το 2020-2021, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας διεξήγαγε μια μελέτη για τους αιτιολογικούς παράγοντες του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης, της μηνιγγίτιδας, των ιών χανταϊών στην επικράτεια της Ουκρανίας ως μέρος της υλοποίησης της Ουκρανο-Γερμανικής πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της βιολογικής ασφάλειας, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανεξέλεγκτη αύξηση λοιμώξεων

Σύμφωνα με τον Kirillov, οι δραστηριότητες βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία και το πρόγραμμα των ΗΠΑ για «μεταρρύθμιση» του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων.

«Ταυτόχρονα, οι δραστηριότητες των βιολογικών εργαστηρίων, τη δραστηριότητα των οποίων παρακολουθούμε από το 2014, και το πρόγραμμα της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που εφαρμόζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη αύξηση της επίπτωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων και οικονομικά σημαντικών λοιμώξεων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων του RCHBZ, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ερυθράς, διφθερίτιδας και φυματίωσης στο έδαφος της Ουκρανίας.
Η συχνότητα της ιλαράς έχει αυξηθεί πάνω από 100 φορές.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακηρύξει την Ουκρανία χώρα υψηλού κινδύνου εκδήλωσης επιδημίας πολιομυελίτιδας».

Ο Kirillov είπε ότι η Ουκρανία, με το πρόσχημα της δοκιμής φαρμάκων κατά του Covid, έστειλε αρκετές χιλιάδες δείγματα ορού ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως εκείνα που ανήκουν στη «σλαβική εθνότητα».

«Με το πρόσχημα της δοκιμής μέσων για τη θεραπεία και την πρόληψη της μόλυνσης από κορωνοϊό, αρκετές χιλιάδες δείγματα ορού ασθενών, που ανήκουν κυρίως στη σλαβική εθνοτική ομάδα, μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed του αμερικανικού στρατού».

Το στρατιωτικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε επίσης μια ανάλυση των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στο πλαίσιο της στρατιωτικής βιολογικής έρευνας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέλεξαν και μεταφέρθηκαν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο, Walter Reed του Στρατού των ΗΠΑ, δείγματα εξαιρετικά παθογόνων στελεχών παθογόνων μολυσματικών ασθενειών (πανώλης, άνθρακας, χολέρα, τουλαραιμία, βρουκέλλωση, ιοί Κριμαίας-Κονγκό, χανταϊοί, ιός εγκεφαλίτιδας που μεταδίδεται από κρότωνες και λεπτοσπείρωση).

Περικοπή βιολογικών προγραμμάτων

Ο Kirillov είπε ότι σημειώνονται εκτάκτως περικοπές βιολογικών προγραμμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Το Γραφείο του Αρχηγού των Στρατευμάτων Προστασίας RCB των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναλύει συνεχώς τη βιολογική κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, υπάρχει μείωση των βιολογικών προγραμμάτων».

Όπως σημείωσε ο Kirillov, τα έγγραφα που αναλύθηκαν επιβεβαιώνουν ότι το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ζήτησε από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 να καταστραφούν πλήρως τα δεδομένα στα εργαστήρια.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αποκάλυψαν τα δεδομένα ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, ελήφθησαν πληροφορίες από υπαλλήλους ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων σχετικά με την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου: πανώλη, άνθρακας, τουλαραιμία, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση στην έκκληση των ηγετών των δημοκρατιών του Donbass για βοήθεια.
6645635.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης