Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη - Σε θέσεις μάχης

ΗΠΑ: Ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη - Σε θέσεις μάχης
Μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου ο ρωσικός στρατός αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Για προσπάθειες του ρωσικού στρατού να περικυκλώσουν το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και τη Τσερνίγκιφ κάνει λόγο το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πεντάγωνο, ο ρωσικός στρατός προωθείται από πολλές γραμμές προς το Κίεβο καθώς το τελευταίο 24ωρο προέλασε άλλα περίπου 5 χιλιόμετρα, με μονάδες του να βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.
Ωστόσο, επισημάνθηκε πως ο ρωσικός στρατός έχει αποκτήσει κάποια «ορμή», αλλά «όχι πολλή», καθώς και πως το Κίεβο έχει «ισχυρή άμυνα».
Αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε πως είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να γίνει κάποια εκτίμηση για το πότε μπορεί να εισβάλλουν στο Κίεβο οι Ρώσοι.
Εν τω μεταξύ, δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar δείχνουν ότι η μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή που βρισκόταν βορειοδυτικά του Κιέβου, κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ, διασκορπίστηκε και αναδιατάχθηκε.
Η Maxar εξήγησε ότι οι εικόνες δείχνουν ίλες τεθωρακισμένων να ελίσσονται μέσα σε πόλεις και διαμέσου πόλεων κοντά στο αεροδρόμιο. Ορισμένα από τα στοιχεία της γιγαντιαίας οχηματοπομπής έλαβαν θέσεις κοντά στη Λουμπιάνκα, με πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα να έχουν πλέον τοποθετηθεί σε θέσεις βολής.
1_107.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης