Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αμερικανικό Κογκρέσο ζητά περισσότερους δασμούς για τη Ρωσία και ενίσχυση των φραγμών στο διμερές εμπόριο

Το αμερικανικό Κογκρέσο ζητά περισσότερους δασμούς για τη Ρωσία και ενίσχυση των φραγμών στο διμερές εμπόριο
Το αμερικανικό Κογκρέσο με διακομματική συναίνεση θέλει αύξηση των φραγμών στο εμπόριο με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία των ΗΠΑ ενισχύουν τη δυναμική της καμπάνιας τους για αύξηση δασμών στη Ρωσία και θέσπιση νέων εμποδίων ώστε να πάψει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών να πραγματοποιείται με «φυσιολογικούς όρους», μολονότι μια σχετική διάταξη αφαιρέθηκε από το κείμενο του νομοσχεδίου της Βουλής για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικών ενεργειακών προϊόντων στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Ο Richard Neal, Δημοκρατικός επικεφαλής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπεύθυνης για το διεθνές εμπόριο, δεσμεύθηκε για διακομματική δράση την επόμενη εβδομάδα.
Την ιδέα του υποστηρίζουν τόσο ο Ρεπουμπλικανός Mike Crapo, όσο και ο Δημοκρατικός Ron Wyden, κορυφαίοι γερουσιαστές στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών της Γερουσίας, καθώς και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Kevin Brady, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος στη Βουλή στις επιτροπές τις σχετικές με το εμπόριο.
Η νομοθεσία για την απαγόρευση εισαγωγής ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία εγκρίθηκε την Τετάρτη το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής, κάτω σώματος του Κογκρέσου, με το νομοσχέδιο να καλεί σε επανεκτίμηση της θέσης της Ρωσίας ως μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η αφαίρεση της αναφοράς σε ανατροπή της «φυσιολογικής εμπορικής σχέσης»  ΗΠΑ - Ρωσίας από το νομοσχέδιο έγινε με απαίτηση του Λευκού Οίκου.
«Το Κογκρέσο πρέπει να κάνει περισσότερα για να υψώσουμε ανάστημα στον Πούτιν και να προστατέψουμε τον ουκρανικό λαό», είπε ο Neal. «Η απάντησή μας σε αυτόν τον αποτρόπαιο, απρόκλητο πόλεμο δεν μπορεί να τελειώσει εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης