Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία για διαρροή ραδιενέργειας - Μετά το Chernobyl, χάθηκε η επαφή με τον πυρηνικό σταθμό στη Zaporizhzhia

Ανησυχία για διαρροή ραδιενέργειας - Μετά το Chernobyl, χάθηκε η επαφή με τον πυρηνικό σταθμό στη Zaporizhzhia
Το πυρηνικό εργοστάσιο στη Zaporizhzhia είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl, χάθηκε η επαφή και με το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στη Zaporizhzhia.
Η είδηση έγινε γνωστή από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι τα συστήματα ειδοποίησης της Zaporizhzhia σταμάτησαν να στέλνουν ενημερώσεις μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής, Rafael Grossi, δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχος από την ξαφνική διακοπή ροής πληροφοριών στα κεντρικά της υπηρεσίας στην Βιέννη». Επιπλέον ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από τι προήλθε αυτή η διακοπή και πως η Επιτροπή λαμβάνει ακόμα στοιχεία από άλλους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που είναι σε λειτουργία.
Υπενθυμίζεται πως το εργοστάσιο έχει καταληφθεί από τους Ρώσους από την περασμένη εβδομάδα.
Οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας.
Επισημαίνει ότι ο Grossi μεταβαίνει στην Αττάλεια, προκειμένου -όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter- «να συζητήσω το επείγον ζήτημα της διασφάλισης της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία».

 


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης