Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάσα ανακούφισης σε Ιρλανδία - Πορτογαλία για τους καταναλωτές: Προχωρούν σε μείωση φόρου καυσίμων

Ανάσα ανακούφισης σε Ιρλανδία - Πορτογαλία για τους καταναλωτές: Προχωρούν σε μείωση φόρου καυσίμων
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, η οποία θα μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 20 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και κατά 15 λεπτά στο ντίζελ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Paschal Donohoe σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο

Παρά την έκρηξη στις τιμές καυσίμων, οι χώρες της Πορτογαλίας και Ιρλανδίας προχωρούν σε στήριξη των καταναλωτών, καθώς πρόκειται να μειώσουν τους φόρους.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Anotnio Kosta ανακοίνωσε πως παρότι ότι οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον φόρο καυσίμων από την Παρασκευή, καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, όπως μεταδίδει το BBG
Τα σχέδια περιλαμβάνουν μείωση του φόρο καυσίμων κατά το ίδιο ποσό με την πιθανή αύξηση των εσόδων από τον φόρο προστιθέμενης αξίας, δήλωσε ο Kosta σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης στις 4 Μαρτίου ότι η Πορτογαλία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 150 εκατομμύρια ευρώ (164 εκατομμύρια δολάρια) από τα έκτακτα έσοδα που λαμβάνει το Περιβαλλοντικό της Ταμείο για να μειώσει το τιμολόγιο πρόσβασης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πολιτική της Ιρλανδίας

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, η οποία θα μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 20 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και κατά 15 λεπτά στο ντίζελ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Paschal Donohoe σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.
Ο φόρος στο λεγόμενο πράσινο ντίζελ που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και στη θέρμανση των σπιτιών, θα μειωθεί κατά 2 λεπτά.
Οι περικοπές θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Αυγούστου και κοστίζουν περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ (351 εκατομμύρια δολάρια).
«Βιώνουμε τις συνέπειες ενός πολέμου», είπε ο Donohoe.
«Η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί για να βοηθήσει να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος αυτών των αλλαγών τιμών, αλλά δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από το σύνολο των επιπτώσεων του κόστους».
Η αμόλυβδη βενζίνη έφτασε στο ιστορικό υψηλό των περίπου 2 ευρώ ανά λίτρο σε ορισμένα βενζινάδικα στην Ιρλανδία τις τελευταίες ημέρες, που ισοδυναμεί με περίπου 8 δολάρια ανά γαλόνι. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ήδη τον περασμένο μήνα σε ένα σχέδιο ύψους 505 εκατομμυρίων ευρώ για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για το σπίτι αυξάνοντας την ενεργειακή ανακούφιση καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξανόμενα κόστη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης