Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια το 2021

Στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια το 2021
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας επισημαίνει τη χρήση άνθρακα ως τον κύριο παράγοντα για την αύξηση ρεκόρ
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που η Goldman Sachs προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων για να διαφυλάξει την ενεργειακή της ασφάλεια, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με την ενέργεια αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία το 2021.
Αναλυτικά, ο ΔΟΕ διαπίστωσε ότι οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια αυξήθηκαν κατά 6% το 2021 φτάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 36,3 δισ. μετρικών τόνων. Σε μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 8/3/2022, ο ΔΟΕ, με έδρα το Παρίσι, επεσήμανε τη χρήση άνθρακα ως τον κύριο μοχλό πίσω από την αύξηση.
Παρόλο που η χρήση άνθρακα αυξήθηκε, ο ΔΟΕ σημειώνει πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια κατάφεραν να παρέχουν μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απ’ ότι τα ορυκτά καύσιμα το 2021.
Πάντως, το μέλλον για την εκπομπή ρύπων είναι δυσοίωνο καθώς «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει σύντομα τον ενεργειακό της οδικό χάρτη και φέρεται να έχει μετατοπίσει τη βραχυπρόθεσμη εστίαση της απαλλαγής από τις εκπομπές ρύπων στην ενεργειακή ασφάλεια» όπως ανέφερε χθες η Goldman Sachs σε σημείωμά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης