Τελευταία Νέα
Διεθνή

Acorns: Στα 1,9 δισ. δολάρια η αποτίμηση της fintech εταιρείας

Acorns: Στα 1,9 δισ. δολάρια η αποτίμηση της fintech εταιρείας

Η BlackRock και ο… σταρ του NBA Kevin Durant ανάμεσα στους επενδυτές της

Σχετικά Άρθρα

Σε ένα νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές προχώρησε η Acorns, η start-up εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech).
Η Acorns, που διαθέτει εφαρμογή αποταμιεύσεων και επενδύσεων, αποτιμάται πλέον στα 1,9 δισ. δολάρια μετά την άντληση των κεφαλαίων, υπερδιπλάσια από την προηγούμενη αποτίμησή της, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Noah Kerner.
Ο νέος γύρος άντλησης κεφαλαίων διεξήχθη από την εταιρεία TPG και περιελάμβανε «τοποθετήσεις» από τη BlackRock, την Bain Capital Ventures, τη Galaxy Digital και την επενδυτική εταιρεία που συνίδρυσε ο αστέρας των Brooklyn Nets, Kevin Durant.
Να επισημάνουμε ότι η Acorns τον περασμένο Ιανουάριο απέσυρε τα σχέδια να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι άφθονη χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για νεοσύστατες επιχειρήσεις με καλές προοπτικές.
Οι ιδιώτες επενδυτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί μετά από την «καταστροφή» στο χρηματιστήριο για ονόματα όπως το PayPal και το Block, που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους.
«Οι αγορές έγιναν πολύ ασταθείς», είπε ο Kerner αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξή του.
«Οι ανησυχίες που είχαμε για την αγορά ήταν ότι θα συγχωνευόμασταν σε μια ομάδα εταιρειών που ίσως αποτιμούσαν τον εαυτό τους με διογκωμένους τρόπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης