Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα φέρουν ειρήνη

Κίνα: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα φέρουν ειρήνη
Επικριτικές δηλώσεις κατά του διατάγματος Biden για εμπάργκο στο ρωσικό ενεργειακό τομέα
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα επικρίνει τη «σταυροφορία» υπό τις ΗΠΑ για το εμπάργκο κατά της ρωσικής ενέργειας.
«Ο πλήρης αποκλεισμός των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα προκαλέσει οικονομικά προβλήματα που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν σοβαρά όλες τις πλευρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian σε ενημέρωση σήμερα Τετάρτη 9/3/2022, ενώ τόνισε ότι "η Κίνα και η Ρωσία διατηρούν σταθερή τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα".
"Η Κίνα είναι σίγουρα κατά των μονομερών κυρώσεων που δεν βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Οι κυρώσεις δεν θα φέρουν ειρήνη και ασφάλεια. Θα οδηγήσουν μόνο σε σοβαρά προβλήματα για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στις αντίστοιχες χώρες", προειδοποίησε.
"Σε αυτήν την κατάσταση, όλοι χάνουν. Οι κυρώσεις μόνο θα εντείνουν τον διχασμό και την αντιπαράθεση", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Η Κίνα και η Ρωσία διατηρούν σταθερή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε κανονική εμπορική αλληλεπίδραση με βάση τις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και των οφελών, και αυτό περιλαμβάνει τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου", κατέληξε.
Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν το διάταγμα που υπέγραψε χθες Τρίτη 8/3/2022 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, με το οποίο απαγορεύονται οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία και οι νέες επενδύσεις στον ρωσικό ενεργειακό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης