Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Peskov (Κρεμλίνο): Οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας
Η Ρωσία παραμένει εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας όχι μόνο της Ευρώπης αλλά όλου του κόσμου είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει έναν οικονομικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
«Είναι προφανές πως οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία» είπε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς για το ποιες είναι οι πιθανότητες για τη Ρωσία να μην χάσει αυτόν τον πόλεμο, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμπλέξουν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είπε πως η Μόσχα πρέπει να κάνει το καλύτερο που μπορεί για τα συμφέροντα της.
Πάντως, ο Peskov δεν έκανε κάποια αναφορά στο ποια μέτρα εξετάζει η Μόσχα ως αντίποινα στον οικονομικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Δύση, αναφέροντας πως δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες.
Όπως είπε, οι αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας συνεχίζονται και κανείς δεν γνωρίζει σε τι σημείο αυτές μπορεί να φτάσουν.

Εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας

Ερωτηθείς για την απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τις εισαγωγές των ρωσικών υδρογονανθράκων, ο Peskov υποστήριξε ότι η Μόσχα θα εξετάσει πολύ προσεκτικά αυτή την κίνηση.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα κάνει ότι είναι πιο συμφέρον για αυτήν τη δεδομένη χρονική στιγμή» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως απαιτείται μια πολύ βαθιά ανάλυση.
«Τι θα κάνει η Ρωσία;
Η Ρωσία θα κάνει ότι χρειάζεται, ότι είναι προς συμφέρον της.
Προστατεύουμε τα συμφέροντα μας, θα κάνουμε τα πάντα σε σχέση πάντα με τα συμφέροντα μας» τόνισε ο Peskov, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας όχι μόνο της Ευρώπης αλλά όλου κόσμου.

Να μάθει ο κόσμος για τα στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα της Ουκρανίας

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε πως η Ρωσία θεωρεί πως οι καταγγελίες της ότι η Ουκρανία είχε στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος είναι ανάγκη να γνωρίζει την αλήθεια.
Νωρίτερα στη συνέντευξη που έδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν  γιατί υποστήριζαν αυτό που η Μόσχα περιγράφει ως ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως η κατηγορία αυτή απορρίπτεται από το Κίεβο και το Πεντάγωνο.

Επικίνδυνο σενάριο η πρόταση της Πολωνίας

Παράλληλα, ο Peskov αναφέρθηκε και στην πρόταση της Πολωνίας να διαθέσει τα μαχητικά αεροπλάνα MiG-29 στις ΗΠΑ προκειμένου αυτές να τα στείλουν στην Ουκρανία.
Ο Peskov είπε ένα τέτοιο διάβημα θα δημιουργούσε «ένα πολύ ανεπιθύμητο και εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο».

Προετοιμασμένη η Ρωσία


Τέλος, ο Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν εκ των προτέρων προετοιμασμένη για τις κυρώσεις από τη Δύση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης