Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «όχι» σε Biden από Σαουδική Αραβία και Ην. Αραβικά Εμιράτα - Απορρίφθηκε το αίτημα επικοινωνίας για πετρέλαιο

Το «όχι» σε Biden από Σαουδική Αραβία και Ην. Αραβικά Εμιράτα - Απορρίφθηκε το αίτημα επικοινωνίας για πετρέλαιο

Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ για επικοινωνία με τον Joe Biden σχετικά με το πετρέλαιο

Σχετικά Άρθρα

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των ΗΠΑ για επικοινωνία του προέδρου, Joe Biden, με τους de facto ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη στιγμή που οι ΗΠΑ επιχειρούν να περιορίσουν την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.
Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, o πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, και ο σεΐχης των ΗΑΕ, Sheikh Mohammed bin Zayed al Nahyan, απέρριψαν αμφότεροι τα αιτήματα των ΗΠΑ να μιλήσουν με τον Biden τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων έχουν γίνει πιο έντονοι τις τελευταίες εβδομάδες στην κριτική τους για την αμερικανική πολιτική στον Κόλπο.
«Υπήρχε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος σχετικά με το σχέδιο να μιλήσουν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed και ο Biden. «Ήταν μέρος της ενεργοποίησης του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας».
WSJ_2.JPG

O Biden συνομίλησε με τον 86χρονο πατέρα του πρίγκιπα Mohammed, στις 9 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο άνδρες επανέλαβαν τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο χωρών. Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέφερε ότι η συνομιλία Biden με τον Sheikh Mohammed θα μπορούσε να επανα προγραμματιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η WSJ, η Σαουδική Αραβία έχει επισημάνει ότι η σχέση με την Ουάσιγκτον έχει επιδεινωθεί την περίοδο διακυβέρνησης Biden και ότι θέλει περισσότερη στήριξη για την παρέμβαση της στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βοήθεια στο δικό της μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα καθώς προχωρά το Ιράν και νομική ασυλία για τον πρίγκιπα Mohammed στις ΗΠΑ. Ο διάδοχος αντιμετωπίζει πολλές αγωγές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi το 2018.
Ωστόσο, το «όχι» προς το αμερικανικό αίτημα από Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήρθε τη στιγμή που οι ΗΠΑ αναζητά εναλλακτικές λύσεις με το εμπάργκο στο εσωικό πετρέλαιο, εξέλιξη που ώθησε τις τιμές του αργού στα 130 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης