Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ): Δεν θέλουμε την ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky

Zakharova (εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ): Δεν θέλουμε την ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky
Ευελπιστούμε να γίνουν σημαντικά βήματα στους επόμενους γύρους των διαπραγματεύσεων είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky ή την καταστροφή των υποδομών της χώρας διατύπωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Όπως είπε, στόχος της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να προστατεύσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk, να αποστρατιωτικοποιήσει και να «από - ναζιστοποιήσει» την Ουκρανία και να εξαλείψει τη στρατιωτική απειλή για τη Ρωσία, η οποία – όπως είπε – προκύπτει από την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Δεν στοχεύουμε ούτε στην κατοχή της Ουκρανίας και στην καταστροφή των υποδομών της ούτε στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.
Δεν στοχεύουμε κατά του πληθυσμού» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, η οποία υποστήριξε πως η Ρωσία ευελπιστεί ότι στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, θα γίνουν πιο ουσιαστικά βήματα.

Διαπραγματεύσεις

«Οι συμφωνίες συχνά δεν γίνονται σεβαστές.
Καλούμε την ουκρανική πλευρά να κάνει ότι είναι δυνατό από την πλευρά της για να διασφαλίσει μια ασφαλή δίοδο των άμαχων πολιτών, και ευελπιστούμε ότι ένα πιο σημαντικό βήμα θα γίνει στους επόμενους γύρους των διαπραγματεύσεων» τόνισε η Zakharova.
«Παράλληλα με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, διεξάγονται επίσης διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά προκειμένου να τεθεί τέλος το ταχύτερο δυνατό στην άφρονα αιματοχυσία και στην αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων...
Κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα επιτύχει τον σκοπό της να εξασφαλίσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας και θα προτιμούσε να το κάνει αυτό μέσω συνομιλιών.

Εξηγήσεις από ΗΠΑ για στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα

Επιπλέον, η Zakharova ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξηγήσουν στη διεθνή κοινότητα γιατί υποστήριξαν αυτό που αποκάλεσε στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα στην Ουκρανία, στο οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνονταν φονικά παθογόνα μεταξύ των οποίων η πανώλη και ο άνθρακας.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ  ζήτησε διαφάνεια από την Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά αυτό τον ισχυρισμό, τον οποίο πάντως απέρριψαν το Κίεβο και το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τη Zakharova, τα στοιχεία για το υποτιθέμενο πρόγραμμα ανακαλύφθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
«Μπορούμε ήδη να συμπεράνουμε πως σε ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια σε άμεση εγγύτητα με την επικράτεια της χώρας μας, πραγματοποιούνταν ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων» τόνισε η Zakharova, επισημαίνοντας πως η Ρωσία έχει έγγραφα που δείχνουν πως το ουκρανικό υπουργείο Υγείας διέταξε την καταστροφή δειγμάτων πανώλης, χολέρας, άνθρακα και άλλων παθογόνων μετά τις 24 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα υποστήριξε πως το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Πεντάγωνο, αναφέροντας πως δεν πρόκειται για έρευνες για ειρηνικές χρήσεις ή επιστημονικούς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης