Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη εξέλιξη: Η Πολωνία εισφέρει στο ΝΑΤΟ τα ρωσικά MIG 29 για να συνδράμουν στην Ουκρανία – Αιφνιδιάστηκαν οι ΗΠΑ

Απίστευτη εξέλιξη: Η Πολωνία εισφέρει στο ΝΑΤΟ τα ρωσικά MIG 29 για να συνδράμουν στην Ουκρανία – Αιφνιδιάστηκαν οι ΗΠΑ
Η Πολωνία αποφάσισε να εισφέρει όλα τα ρωσικά MIG 29 πολεμικά αεροπλάνα που διαθέτει στο ΝΑΤΟ, ώστε να συνδράμουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Απίστευτο και όμως αληθινό.
Η Πολωνία αποφάσισε να εισφέρει όλα τα ρωσικά MIG 29 πολεμικά αεροπλάνα που διαθέτει στο ΝΑΤΟ, ώστε να συνδράμουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η εξέλιξη αυτή άφησε έκπληκτους τους αμερικανούς, που δήλωσαν ότι δεν… είχε προηγηθεί διαβούλευση.
Οι ΗΠΑ κάποτε ήταν μια χώρα κύρους… τώρα επί εποχής Biden η Αμερική χάνει τον έλεγχο.
Η κυβέρνηση Biden υποστηρίζει ότι «αιφνιδιάστηκε» από τη δήλωση της Πολωνίας ότι θα στείλει όλα τα ρωσικής παραγωγής αεροσκάφη MiG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία για να μπορέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία στον πόλεμο που διεξάγεται.

Ενώ το πιθανό σχέδιο φέρεται να εξετάζεται για μέρες, δεν φαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος ενημερώθηκε για την τελική απόφαση της Πολωνίας πριν παρουσιαστεί ως «τελειωμένη συμφωνία» μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας.

«Για την απόφαση της Πολωνίας να θέσει όλα τα αεροσκάφη της MIG-29 στη διάθεση του ΝΑΤΟ δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση με τις ΗΠΑ» ανέφερε το State Department, τονίζοντας ότι αποτέλεσε έκπληξη.

Τι αναφέρει η Πολωνία

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ramstein και στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Σύμφωνα με το State Department οι ΗΠΑ εξετάζουν την τοποθέτηση πυραύλων Patriot στην Πολωνία, ενώ δεν αποκλείεται να πωληθούν και μαχητικά αεροπλάνα F16.

H Πολωνία στο στόχαστρο της Ρωσίας;

Η απόφαση της Πολωνίας να δώσει για χρήση όλα τα MIG 29 που διαθέτει, τα οποία είναι παλαιάς τεχνολογίας βάζει την χώρα στο στόχαστρο της Ρωσίας.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να στοχεύσει τέτοια μεγάλα οπλικά συστήματα που παρέχονται από το εξωτερικό και εισέρχονται στον Ουκρανικό εναέριο χώρο.

Τελικά η Ουκρανία έχει βιολογικά όπλα

Η Ουκρανία διαθέτει «εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας», υποστηρίζει το State Department των ΗΠΑ και μάλιστα εκφράζει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης