Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία δίνει μαχητικά MIG-29 στην Ουκρανία μέσω ΗΠΑ για την αναχαίτιση της ρωσικής εισβολής

Η Πολωνία δίνει μαχητικά MIG-29 στην Ουκρανία μέσω ΗΠΑ για την αναχαίτιση της ρωσικής εισβολής
Αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία διατηρούν σήμερα δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας

Η Πολωνία είναι έτοιμη να μεταβιβάσει αμέσως όλα τα αεροσκάφη της MIG-29 δωρεάν στην αμερικανική κυβέρνηση ως μέρος μιας κίνησης να παραχωρήσει τα αεροπλάνα για χρήση από την ουκρανική αεροπορία για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία, ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.
Η Πολωνία είπε επίσης ότι ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να της παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με παρόμοιες επιχειρησιακές δυνατότητες για να καλύψει το κενό, ενώ είναι έτοιμη να συμφωνήσει αμέσως με τους όρους αγοράς αυτών των μαχητικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Biden θα παραχωρήσει στην Πολωνία μαχητικά F-16.
Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ -που διαθέτουν αεροπλάνα MIG-29- να ενεργήσουν με παρόμοιο τρόπο. Η κίνηση έγινε μετά από εβδομάδες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και συζητήσεων στο Λονδίνο μεταξύ του Πολωνού πρωθυπουργού και του Μπόρις Τζόνσον.
Αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία διατηρούν σήμερα δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

H ανακοίνωση

Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.
Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης