Τελευταία Νέα
Διεθνή

IBM, Procter & Gamble, Adidas και McDonald’s αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία

IBM, Procter & Gamble, Adidas και McDonald’s αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία
Η λίστα με τις εταιρείες που αναστέλλουν τις εργασίες τους στη Ρωσία μεγαλώνει
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η McDonald’s αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο 850 εστιατορίων της στη Ρωσία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας που άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στη Μόσχα πριν από 32 χρόνια, Chris Kempczinski, είπε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει τους 62.000 Ρώσους υπαλλήλους της.
Η Procter & Gamble ανακοίνωσε ότι σταματά τις επενδύσεις στη Ρωσία και ότι μειώνει τη λίστα των προϊόντων που διοχετεύονται στη χώρα λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία.
Η εταιρεία διαθέτει 65 brands σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Pampers, Ariel και Tide, καθώς και των προϊόντων προσωπικής υγιεινής και περιποίησης Always, Tampax, Gillette, Head & Shoulders, Old Spice, Pantene.
Η Adidas θα αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων της και τις διαδικτυακές πωλήσεις της στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό BR24, ενώ έλυσε και την συνεργασία της με τη Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση.
«Η IBM ανέστειλε πλήρως τις εργασίες της στη Ρωσία» δήλωσε σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Arvind Krishna.
Στο μεταξύ η λίστα τις εταιρείες που αναστέλλουν τις εργασίες τους στη Ρωσία μεγαλώνει.
Αναστολή εργασιών ανακοίνωσε και η αλυσίδα ειδών οικιακής χρήσης OBI, με έδρα τη Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο DPA. Συνολικά, η OBI έχει 48.000 υπαλλήλους και 670 καταστήματα σε 11 χώρες. Τα πρώτα καταστήματα OBI στη Ρωσία άνοιξαν το 2003 στη Μόσχα.
Και ο επενδυτικός όμιλος Fitch αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες στη Ρωσία. Η αναστολή αφορά αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των τμημάτων του Fitch Ratings και Fitch Solutions.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης