Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δεινή κατάσταση οι αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί - Αδυνατούν να αυξήσουν την παραγωγή - Χωρίς φρένο το ράλι στο πετρέλαιο

Σε δεινή κατάσταση οι αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί - Αδυνατούν να αυξήσουν την παραγωγή - Χωρίς φρένο το ράλι στο πετρέλαιο
Οι αμερικανικές πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες δεν μπορούν να αυξήσουν μέσα στο 2022 την παραγωγή, δήλωσε η πρόεδρος της πετρελαιοπαραγωγού Oxy.
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, μετά τις ανακοινώσεις Biden ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της αμερικανικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας Oxy, Vicki Hollub δήλωσε ότι οι αμερικανικές πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες δεν μπορούν να αυξήσουν μέσα στο 2022 την παραγωγή.
«Είμαστε σε δεινή κατάσταση», δήλωσε στο CERAWeek της S&P Global.
«Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ ένα σενάριο όπου πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή, όταν στην πραγματικότητα οι αλυσίδες εφοδιασμού όχι μόνο στον κλάδο μας, αλλά σε κάθε κλάδο στον κόσμο, επηρεάζονται ακόμη αρνητικά από την πανδημία».
Οι αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί περίμεναν σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσουν φέτος την παραγωγή τους σταθερή, αλλά παρά την κλιμακούμενη αύξηση των τιμών του αργού, η παραγωγή δεν μπορεί να αυξηθεί, είπε η Hollub.
«Τώρα, με τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθιστά κάθε είδους προσπάθεια ανάπτυξης - και με γρήγορο ρυθμό – είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη», είπε.
Η παραγωγή πετρελαίου στην πλούσια σε αποθέματα Permian Basin επιστρέφει σταδιακά στα προ πανδημίας επίπεδα, πρόσθεσε η Hollub, η οποία αποτελεί το μόνο σχιστολιθικό κοίτασμα των ΗΠΑ που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί η αύξηση να γίνει άμεσα.
Όπως εξήγησε η διευθύνουσα σύμβουλος της Oxy, μέρος της δυσκολίας οφείλεται στα στάδια ζωής των γεωτρήσεων και στην ανάγκη να αντισταθμιστούν οι μειώσεις στην παραγωγή από πηγάδια που έχουν ξεπεράσει το μέγιστο της δυναμικής τους.
Ωστόσο, ο κλάδος αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις που έχουν να κάνουν την έλλειψη εργατικού δυναμικού και την ανεπάρκεια σε πρώτες ύλες – που ταλανίζουν ακόμη όλες τις βιομηχανίες και τους κλάδους.
Κι ενώ ο αμερικανικός κλάδος εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου είχε προετοιμαστεί για αυτά τα εμπόδια, δεν είχε υπολογίσει την ανάγκη να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή.
«Η έκκληση για σημαντική αύξηση της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, με τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σενάριο», είπε.
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας έχουν αναδυθεί από την πανδημία ως ένας εντελώς διαφορετικός κλάδος.
Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ένας ισχυρά αναπτυσσόμενος κλάδος, τώρα αντιμετωπίζουν κεφαλαιακές πιέσεις.
Στον απόηχο της πανδημίας, οι εταιρείες επικεντρώθηκαν στην αποπληρωμή του χρέους και στη συγκράτηση των δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης