Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία - «Δεν θα πέσουμε στα γόνατα να ικετεύουμε»

Zelensky: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία - «Δεν θα πέσουμε στα γόνατα να ικετεύουμε»
Zelensky στην βρετανική βουλή: Το ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα του ήταν «να ζεις ή να μη ζεις»

Νέο μήνυμα με αποδέκτη τον Ρώσο πρόεδρο Putin αλλά και το ΝΑΤΟ έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τόνισε ότι δεν είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη ρωσική πλευρά σύμφωνα με το ABC.
«Πρώτα απ' όλα, είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε» δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, κληθείς να απαντήσει για το εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός: να αλλάξει το Σύνταγμα και να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του λεγόμενου LPR/DPR.
«Επειδή δεν αφορά εμένα, είναι για τους ανθρώπους που με εξέλεξαν. Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου γι' αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Ακόμη επεσήμανε πως η Ουκρανία δεν θέλει να είναι μια χώρα που «θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει, και δεν πρόκειται να γίνουμε τέτοια χώρα, δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».
«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ακόμη.
Σύμφωνα με τον Zelensky το βασικό ζήτημα είναι πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτά τα εδάφη, που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο Putin να αρχίσει να μιλάει, να ξεκινήσει διάλογο, αντί να ζει απομονωμένος. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Zelensky στην βρετανική βουλή: Το ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα του ήταν «να ζεις ή να μη ζεις»

Αργότερα, με εμφατικό χειροκρότημα έγινε δεκτός ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky από τους βουλευτές στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων στην αρχή και στο τέλος μιας ομιλίας που εκφωνήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Zelensky είπε στους Βρετανούς βουλευτές ότι το ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα του ήταν "να ζεις ή να μη ζεις" μετά τη ρωσική εισβολή και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Μόσχας.
"Το ερώτημα για εμάς τώρα είναι να ζούμε ή να μη ζούμε", είπε ο Zelensky στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τρίτη 8/3/2022, την πρώτη φορά που ένας πρόεδρος άλλης χώρας απευθύνεται στην κύρια αίθουσα του Γουέστμινστερ.
"Μπορώ να σας δώσω μια οριστική απάντηση: σίγουρα να ζεις".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης