Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lego: Αύξηση εσόδων κατά 27% το 2021 - Στα 8,06 δισ. δολάρια

Lego: Αύξηση εσόδων κατά 27% το 2021 - Στα 8,06 δισ. δολάρια
Η πανδημία και το lockdown ευνόησαν τις πωλήσεις της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Οι πωλήσεις των κιτ κατασκευής Lego συνέχισαν να αυξάνονται το 2021, καθώς παιδιά και ενήλικες έμειναν σπίτι για να κατασκευάσουν μοντέλα «Star Wars» και «Harry Potter» ακόμη και μετά το τέλος του lockdown για τον κορωνοϊό.
Σήμερα Τρίτη 8/3/2022, η εταιρεία παιχνιδιών από την Δανία είπε ότι τα ετήσια έσοδά της αυξήθηκαν κατά 27%, φτάνοντας τα 8,06 δισ. δολάρια από 6,36 δισ. δολάρια το 2020.
Η Lego ήταν μία από τις εταιρείες παιχνιδιών που σημείωσαν τεράστια κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς καταναλωτές όλων των ηλικιών έλκονταν προς τις κατασκευές με τα… «τουβλάκια» για την ψυχαγωγία τους. Η εταιρεία διαφημίζει την ποικιλόμορφη επιλογή παιχνιδιών της και την απήχησή τους σε πολλές γενιές, καθώς και την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την αύξηση των πωλήσεων.
Η Lego σημείωσε ότι καθώς μπαίνει στα 90 της χρόνια, αναμένει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξής της θα «φρενάρουν» και θα επιστρέψουν σε μονοψήφια νούμερα. Επίσης, στα μέσα του 2022, η εταιρεία σχεδιάζει να αλλάξει σταδιακά τις συσκευασίες της για να αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες μίας χρήσης που χρησιμοποιεί για τον διαχωρισμό των τούβλων Lego.
Κατά τη διάρκεια του 2021, η Lego άνοιξε 165 νέα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων 95 στην Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παγκόσμιων καταστημάτων της σε 832. Η Κίνα έχει γίνει μία από τις κορυφαίες αγορές της Lego, διαθέτοντας συνολικά 340 καταστήματα λιανικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης