Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ackman (Pershing Square): H επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να σημαίνει έναρξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου

Ackman (Pershing Square): H επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να σημαίνει έναρξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι είχε προβλέψει και την πανδημία
Σχετικά Άρθρα
Ο Bill Ackman, δισεκατομμυριούχος διευθυντής hedge fund, προειδοποιεί ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «πιθανότατα έχει ήδη ξεκινήσει» με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Τον Ιανουάριο του 2020, είχα εφιάλτες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πανδημίας, αλλά όλοι νόμιζαν ότι ήμουν τρελός. Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα», είπε ο Ackman μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
Στις αρχές του 2020, όταν λιγότερα από 7.000 κρούσματα κορωνοϊού είχαν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ, ο Ackman, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital, ζήτησε εθνικό lockdown 30 ημερών προειδοποιώντας σε συνέντευξή του στο CNBC ότι «έρχεται η κόλαση».
Λίγο αργότερα ανακοίνωνε ότι λόγω της πανδημίας είχε κερδίσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε στοιχήματα ενάντια στις αγορές.
Το περασμένο Σάββατο 5/3/2022, ο Anckman είπε ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ξεκινήσει, αλλά αργήσαμε να το αναγνωρίσουμε», αν και επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε πριν μπούμε σε έναν καυτό πόλεμο με τη Ρωσία».
Οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία, χρηματοδοτώντας έτσι τον πόλεμο και η Ευρώπη θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα μόλις μειωθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο την άνοιξη», ανέφερε ο ίδιος.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης