Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Samsung έπεσε θύμα hackers - Η εταιρεία εμφανίζεται καθυσυχαστική για τους καταναλωτές

tags :
Η Samsung έπεσε θύμα hackers - Η εταιρεία εμφανίζεται καθυσυχαστική για τους καταναλωτές
Της απέσπασαν δεδομένα για τα smartphones Galaxy
Σχετικά Άρθρα

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 7/3/2022 ότι hackers παραβίασαν εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας, αποκτώντας πρόσβαση σε κωδικούς συσκευών Galaxy smartphones.
Η δήλωση του νοτιοκορεατικού κολοσσού ηλεκτρονικών ειδών έρχεται αφότου η ομάδα hacking “Lapsus$” ισχυρίστηκε το Σαββατοκύριακο μέσω του καναλιού της στο Telegram ότι έχει κλέψει 190 gigabyte δεδομένων της Samsung. Η εταιρεία από την άλλη, δεν κατονόμασε κανέναν συγκεκριμένο χάκερ στη δήλωσή της, ούτε ποια ακριβώς δεδομένα κλάπηκαν.
«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε παραβίαση ασφάλειας σχετικά με ορισμένα εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας. Αμέσως μετά την ανακάλυψη του συμβάντος, ενισχύσαμε το σύστημα ασφαλείας μας», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Samsung.
«Σύμφωνα με την αρχική μας ανάλυση, η παραβίαση περιλαμβάνει ορισμένους πηγαίους κώδικες που σχετίζονται με τη λειτουργία των συσκευών Galaxy, αλλά δεν περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών ή των εργαζομένων μας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα hackers «Lapsus$» είναι αυτή που ανέλαβε την ευθύνη και για την παραβίαση στις βάσεις δεδομένων της εταιρείας Nvidia τον περασμένο μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης