Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Michel: Να πείσετε το Κίεβο να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο

Putin σε Michel: Να πείσετε το Κίεβο να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, προέτρεψε την ΕΕ να πιέσει τις αρχές στο Κίεβο να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο, ανακοίνωσε.
Το Κρεμλίνο πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι συζητήθηκαν οι ανθρωπιστικές πτυχές της κατάστασης στην Ουκρανία και ότι ο Putin ενημέρωσε τον Michel για τις συνομιλίες της Ρωσίας με τους Ουκρανούς εκπροσώπους.
Στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής πλευράς για αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, αναφέρε ότι ο Michel συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Putin, αλλά και με τον Ουκρανό πρόεδρο, Zelensky.
Όπως ανέφερε σε μήνυμά του ο Michel, στο twitter, κατά τη συνομιλία, «συζητήθηκε η τραγική κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία». «Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τονίζει ο Charles Michel, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο Putin να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες και να διασφαλιστεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, εν μέσω εχθροπραξιών.
Στο τηλεφώνημά του με τον Zelensky, ο Charles Michel τόνισε ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας στις προσπάθειες να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο που προκαλείται από την επιθετικότητα της Ρωσίας και να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια. «Η αλληλεγγύη, η φιλία και η άνευ προηγουμένου βοήθεια της ΕΕ για την Ουκρανία είναι ακλόνητη. Θα συζητήσουμε την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες», δηλώνει ο Michel, με μήνυμά του στο twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης