Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πώς να φύγω από τη Ρωσία» – Τι αναζητούν στο Google οι Ρώσοι

«Πώς να φύγω από τη Ρωσία» – Τι αναζητούν στο Google οι Ρώσοι
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada Centre, την εβδομάδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το 43% των Ρώσων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών δήλωναν πως ήθελαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα

Περισσότεροι είναι τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι που προσπαθούν να βρουν τρόπο για να φύγουν από τη χώρα, όπως προκύπτει από τις αναζητήσεις στο Google.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Economist, τα δεδομένα από το Google Trends δείχνουν ότι η αναζήτηση «πώς να φύγω από τη Ρωσία» από κατοίκους της χώρας είναι πιο δημοφιλής από ποτέ τα τελευταία 18 χρόνια, περίοδο κατά την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
Επίσης, οι αναζητήσεις στη ρωσική γλώσσα για τους όρους «πολιτικό άσυλο», «μετανάστευση», «πτήσεις» και «βίζα» σημείωσαν άλμα στη Ρωσία τις ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αυτό συνδέεται σύμφωνα με τον Economist και με άλλες έρευνες. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada Centre, την εβδομάδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το 43% των Ρώσων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών δήλωναν πως ήθελαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα.
Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν ως κίνητρο για αυτή την επιθυμία τους, την οικονομική κατάσταση.

Δείτε το γράφημα του Economist



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης