Τελευταία Νέα
Διεθνή

People's Convoy – ΗΠΑ: Θα περικυκλώσουν τον Biden στην Ουάσιγκτον όπως έκαναν στον Trudeau στον Καναδά;

People's Convoy – ΗΠΑ: Θα περικυκλώσουν τον Biden στην Ουάσιγκτον όπως έκαναν στον Trudeau στον Καναδά;
Αναστατωση από αμέτρητα οχήματα που μλόκαραν τον περιφερειακό δρόμο της πρωτεύουσας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

 
Αμέτρητα φορτηγά,
οχήματα αναψυχής και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού κυκλοφορούσαν στα προάστια της Ουάσιγκτον, απειλώντας να προκαλέσουν εμφραγμα στην κυκλοφορία της πρωτεύουσας ως μέρος της μεγάλης διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς της πανδημίας, σύμφωνα με το Reuters την Κυριακή 5 Μαρτίου 2022.
Το λεγόμενο «People's Convoy», το οποίο προέρχεται από την Καλιφόρνια και έχει προσελκύσει συμμετέχοντες από όλη τη χώρα, ζητά να τερματιστούν όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία.
Ήταν εμπνευσμένο από διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα που παρέλυσαν την Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά.

Αυτοκινητοπομπή

Εκατοντάδες οχήματα συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 στο Hagerstown Speedway, μια πίστα αγώνων στο Μέριλαντ περίπου 80 μίλια (129 χλμ.) βορειοδυτικά του κέντρου της Ουάσιγκτον.
Το πρωί της Κυριακής (6/3), πολλοί έφυγαν με αυτοκινητοπομπή για να κάνουν αργούς γύρους στο Beltway, έναν αυτοκινητόδρομο που περικυκλώνει την πόλη. Κόρναραν καθώς ξεκίνησαν, ενώ οι θεατές κυμάτιζαν αμερικανικές σημαίες, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters.
Η αυτοκινητοπομπή, μήκους άνω των 2 μιλίων, επιβράδυνε την κυκλοφορία σε σημεία κατά μήκος του Beltway μέχρι αργά το πρωί της Κυριακής, χωρίς όμως να την ακινητοποιήσει.


WATCH LIVE: The People's Convoy | WTRF
Anti-Covid controls protest convoy gathers on outskirts of Washington DC |  Washington DC | The Guardian
Νέα φάση

Η διαμαρτυρία κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία και των εμβοιασμών έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς σε πολλές Πολιτείες έχουν ανακληθεί τα μέτρα
Ο πρόεδρος Joe Biden, σημείωσε στην ομιλία του για την Kατάσταση της Ένωσης (State of The Union) την Τρίτη 2 Μαρτίου ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση της πανδημίας χωρίς lockdown επιχειρήσεων, κλείσιμο σχολείων ή άλλες καθημερινές διακοπές.
Παρέμεινε ασαφές εάν η συνοδεία θα οδηγηθεί στο κέντρο της Ουάσιγκτον κάποια στιγμή στο τέλος της ημέρας.
Οι διοργανωτές είπαν ότι το σχέδιο για την Κυριακή ήταν να μείνουν στο Beltway και μετά να επιστρέψουμε στο Hagerstown.
 People's convoy protest begins in the nation's capital.
Αποκλεισμός του κέντρου

Σε ιστότοπο που ελέγχουν οι διοργανωτές της διαμοραρτυρίας ότι δεν σχεδίαζαν να εισέλθουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπονούσαν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν στην πίστα το Σάββατο.
Αλλά ένας συμμετέχων που περιέγραψε τον εαυτό του ως τον κορυφαίο οδηγό φορτηγών δήλωσε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε στην πίστα το βράδυ της Παρασκευής ότι θα οδηγούσε το φορτηγό του στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας.
Montana groups planning to join truckers' convoy heading to D.C.
Οι μνήμες από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, υποστηρικτές του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου Donald Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο σε επίθεση που άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και περισσότερους από 100 αστυνομικούς τραυματίες.

Ετοιμάζεται καταστολή

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου συντονίζονται με τις πολιτειακές και τις τοπικές αρχές εδώ και εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την πιθανή άφιξη της αυτοκινητοπομπής, δληλωσε ανώνυμα Αμερικανός. αξιωματούχος στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Peoples Convoy stops in Big Cabin, Okla. Sunday night; Passing through  Joplin Monday - KOAM
Απειλές από εξτρεμιστές

Η αναφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προς τις αρχές επιβολής του νόμου σύμφωνα με το Reuters ανέφερε ότι η πομπή των φορτηγών θα μπορούσαν να εμποδίσει  τις λειτουργίες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανάλογα με το μέγεθος της διαμαρτυρίας.
Το δελτίο ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου δεν είχαν τεκμηριωμένη γνώση για οποιεσδήποτε απειλές από βίαιους εξτρεμιστές, αλλά ότι ορισμένοι εξτρεμιστές «πιθανότατα θα λάβουν αφορμή το γεγονός και θα μπορούσαν να εμπλακούν σε επεισόδια προμελετημένης ή ευκαιριακής βία».

Κρυπτογραφημένα

Το DHS είπε ότι η πιθανότητα επίθεσης θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, επειδή οι περιορισμοί για τον COVID ήταν ο «μοχλός» της εσωτερική; εξτρεμιστικής βίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι είναι απίθανο να εντοπίσουν εκ των προτέρων περιστατικά συνωμοσίας εγκληματικών οργανώσεων σε διαδικτυακές δημόσιες πλατφόρμες λόγω της χρήσης κρυπτογραφημένων εφαρμογών και ιδιωτικών Fora, ανέφερε.
Οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου αναγνωρίζουν επίσης τη συνταγματική  ανάγκη σεβασμού του δικαιώματος της ειρηνικής διαμαρτυρίας, είπε ο αξιωματούχος.

Διεκδικώντας την ελευθερία

Το βράδυ της Παρασκευής (4/3), μια γυναίκα από το κοντινό Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ, η οποία αυτοπροσδιοριζόταν μόνο ως «Ντόροθι» δληλωσε ότι ήταν αντίθετη στους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID και ότι το ζήτημα είχε προκαλέσει διχασμό στην οικογένειά της και προβλήματα στην εργασία.
«Νομίζω ότι οι ιατρικές μας επιλογές είναι ιδιωτικό ζήτημα και δεν θα πρέπει να μας ζητηθεί να τις αποκαλύψουμε για να συμμετέχουμε σε καθημερινές δραστηριότητες», είπε στο Reuters.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης