Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εκτός μάχης τέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής αεροπορίας

Ρωσία: Εκτός μάχης τέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής αεροπορίας

Συνολικά την Κυριακή (4/3) η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχασε 11 μαχητικά και δύο ελικόπτερα

Σχετικά Άρθρα
Το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορίας της Ουκρανίας με δυνατότητα συμμετοχή σε μάχη  έχει καταστραφεί, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.
«Σχεδόν όλη η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος στο Κίεβο έχει καταστραφεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov
Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αφανίστηκαν τα Bayraktar που πήρε η Ουκρανία από την Τουρκία ενώ και τα περισσότερα μαχητικά της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί από τους Ρώσους.
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν την Κυριακή (4/3) το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας στην Βίννιτσα, ενώ ακόμα τρία ουκρανικά μαχητικά Su-27 και τρία ουκρανικά UAV καταστράφηκαν ενώ επιχειρούσαν.
Συνολικά την Κυριακή (4/3) η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχασε 11 μαχητικά και δύο ελικόπτερα.
Την ίδια ώρα σχεδόν όλη η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας έχει καταστραφεί, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ΜΜΕ.

Νέες παραγγελίες

Πανωλεθρία έχουν υποστεί τα τουρκικά Bayraktar στην Ουκρανία, όπου οι Ρώσοι τα έχουν σχεδόν καταστρέψει στο σύνολό τους.
Μάλιστα η Ουκρανία έκανε και επαναληπτική παραγγελία για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ίδια ώρα, προειδοποίησε πως η χρήση του δικτύου αεροδρομίων χωρών του ΝΑΤΟ ως βάση για ουκρανικά μαχητικά θα θεωρηθεί ως εμπλοκή των χωρών αυτών σε ένοπλη σύγκρουση με την Ρωσία.
Δηλαδή αν η Πολωνία δώσει τα αεροδρόμιά της για να επιχειρούν Ουκρανοί πιλότοι, η Ρωσία θα θεωρήσει πως η Πολωνία επιτίθεται στην Μόσχα.
Την ίδια ώρα η Πολωνία διαψεύδει τη χρήση του εναέριου χώρου της εκ μέρους της Ουκρανίας και παραπέμπει για τις σχετικές αποφάσεις στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης