Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη - Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων στις 12:00

Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη - Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων στις 12:00
Θα ξεκινήσει την Κυριακή 6/3 στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων της Μαριούπολης

Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων στη Μαριούπολη της Ουκρανίας θα ξεκινήσει στις 12:00 και για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00.
Όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, θα ξεκινήσει την Κυριακή 6/3 στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων. «Η απομάκρυνση των αμάχων θα ξεκινήσει στις 12:00» , ανέφεραν οι δημοτικές αρχές στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος προς την πόλη Ζαπορίζια που απέχει οδικώς περίπου τρεις ώρες.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη προσπάθεια που έγινε και το Σάββατο 5/3 διακόπηκε λόγω των παραβιάσεων της εκεχειρίας, για τις οποίες Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορήθηκαν.
Η Μαριούπολη των περίπου 450.000 κατοίκων είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις που έκοψαν και τις 15 γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης, ενώ δεν λειτουργούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και σταμάτησε η υδροδότηση από εφεδρικές πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης