Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba – Blinken: Μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ζητεί επειγόντως η Ουκρανία

Kuleba – Blinken: Μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ζητεί επειγόντως η Ουκρανία
«Δεν είναι μυστικό ότι το σημαντικότερο αίτημά μας αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba συναντήθηκε το Σάββατο (5/3/2022) με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Antony Blinken, στα σύνορα με την Πολωνία και του επανέλαβε ότι η χώρα του χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
«Δεν είναι μυστικό ότι το σημαντικότερο αίτημά μας αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», είπε ο Kuleba στον Blinken , στη συνάντηση που είχαν στο μεθοριακό φυλάκιο Κορτσόβα-Κράκοβετς της Πολωνίας.

«Αδυναμία του ΝΑΤΟ»

Ο Kuleba χαρακτήρισε «ένδειξη αδυναμίας» την άρνηση του ΝΑΤΟ να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει στον θάνατο αμάχων.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό, δεν υπάρχουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη χώρα του επειδή η Ρωσία παραβιάζει τις συμφωνίες.
Ο Kuleba είπε ότι ελπίζει τα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχε με τον Blinken να υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, εξηγώντας ότι μεταξύ άλλων ζήτησε να επιβληθούν και περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης