Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία αψηφά ξανά τις ΗΠΑ: Μετά τους S400 υπογράφει συμφωνία συνεργασίας για δίκτυο 5G με την Huawei

Η Τουρκία αψηφά ξανά τις ΗΠΑ: Μετά τους S400 υπογράφει συμφωνία συνεργασίας για δίκτυο 5G με την Huawei
Η Huawei έχει τοποθετήσει ένα από τα 19 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της στον κόσμο στην Τουρκία και απασχολεί περισσότερους από 750 ειδικούς
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία αψηφά ξανά τις ΗΠΑ και μετά τους S400 που παρέλαβε από την Ρωσία, υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Huawei για εγκατάσταση δικτύου 5G όπως γράφει η Hurriyet.
Η Türk Telekom και ο κινεζικός κολοσσός Huawei υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για συνεργασία στην ανάπτυξη τεχνολογίας πέμπτης γενιάς για ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών (5G) στην Τουρκία.
Ο Τούρκος Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ömer Fatih Sayan παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Mobile στη Βαρκελώνη.
«Η Huawei συνεισφέρει σημαντικά στην υποδομή της Τουρκίας εδώ και 20 χρόνια.
Θέλουμε αυτή η συνεισφορά να συνεχιστεί με εγχώρια και εθνική παραγωγή», είπε.

«Η Huawei έχει τοποθετήσει ένα από τα 19 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της στον κόσμο στην Τουρκία και απασχολεί περισσότερους από 750 ειδικούς».

«Η Ericsson έχει επίσης δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Τουρκία», πρόσθεσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Türk Telekon, Ümit Önal, δήλωσε ότι χρειάζονται λύσεις 5G ιδιαίτερα στους τομείς των μεταφορών, της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργίας, της ψυχαγωγίας και της αστικοποίησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei στην Τουρκία, Jason Li, σημείωσε ότι η Türk Telekom ήταν ο στρατηγικός τους εταίρος «από την αρχή του ταξιδιού τους στην Τουρκία».
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στο 5G, οι δύο εταιρείες επικεντρώνονται αρχικά σε έξυπνες αγροτικές εφαρμογές και παιχνίδια, σύμφωνα με το Μνημόνιο.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές εταιρείες τεχνολογίας έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Τουρκία συμβάλλοντας στην οικονομία της χώρας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Το παράδειγμά τους ακολούθησαν οι Xiaomi, OPPO, Samsung, TECNO Mobile και TCL.
Η Realme και η Vivo έχουν επίσης εισβάλει.
Η Türk Telekom, μια εξέχουσα εταιρεία τηλεπικοινωνιών, είχε 14,1 εκατομμύρια πελάτες ευρυζωνικότητας στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.
Ο αριθμός των συνδρομητών οπτικών ινών αυξήθηκε κατά 67% στα 8,8 εκατομμύρια τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους.
Οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας, εν τω μεταξύ, ανήλθαν σε 23,9 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης