Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία - Φινλανδία ενισχύουν τη συνεργασία τους στην ασφάλεια - «Η κοινή γνώμη για το ΝΑΤΟ αλλάζει», δηλώνουν Andersson - Marin

Σουηδία - Φινλανδία ενισχύουν τη συνεργασία τους στην ασφάλεια - «Η κοινή γνώμη για το ΝΑΤΟ αλλάζει», δηλώνουν Andersson - Marin

Η κοινή γνώμη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλάζει και στις δύο χώρες δήλωσαν οι πρωθυπουργοί Σουηδίας, Φινλανδίας

Σχετικά Άρθρα

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε η Φινλανδή πρωθυπουργός Sanna Marin στους δημοσιογράφους το Σάββατο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Σουηδή πρωθυπουργό Magdalena Andersson, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Η Φινλανδή πρωθυπουργός Sanna Marin (SDP) και η Σουηδή ομόλογός της, Magdalena Andersson, δήλωσαν το Σάββατο ότι οι χώρες τους εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον απόηχο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι, οι πρωθυπουργοί ανέφεραν ότι
η κοινή γνώμη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλάζει και στις δύο χώρες.
Οι πρωθυπουργοί δεν σχολίασαν νέες συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας.
Η Marin δεν έδωσε άμεση απάντηση όταν διερευνήθηκε από δημοσιογράφους εάν η Φινλανδία και η Σουηδία προσπαθούσαν να αποκτήσουν τις ταυτότητες του Μέγα Συμμάχου εκτός ΝΑΤΟ (MNNA).
Το MNNA είναι μια ονομασία σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ που παρέχει στους εταίρους ορισμένα οφέλη στους τομείς του αμυντικού εμπορίου και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.
Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνίες MNNA με 17 χώρες.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Σουηδία επρόκειτο να διοργανώσει δημοψήφισμα για το ΝΑΤΟ, η Anderssonείπε, «τα δημοψηφίσματα δεν ήταν απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος για να λυθούν όλα τα ζητήματα».
1_277.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης