Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της PayPal στη Ρωσία

Προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της PayPal στη Ρωσία
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον υπουργό ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov
Σχετικά Άρθρα
Την αναστολή όλων υπηρεσιών της στη Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 η PayPal, ανεβάζοντας τον αριθμό των εταιρειών οι οποίες αποχωρούν από τη χώρα στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την απόφαση της να εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Ανακοίνωση

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, αναστέλλουμε τις υπηρεσίες PayPal στη Ρωσία», δήλωσε ο Dan Schulman Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, σε επιστολή που απευθυνόταν στην ουκρανική κυβέρνηση.
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον υπουργό ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, ο οποίος έχει πιέσει τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Microsoft, να κόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία.

«Σας ευχαριστούμε @PayPal»

«Λοιπόν τώρα είναι επίσημο:
Η PayPal κλείνει τις υπηρεσίες του στη Ρωσία επικαλούμενος την επιθετικότητα της Ουκρανίας», έγραψε ο Fedorov το Σάββατο.
«Σας ευχαριστούμε @PayPal για την υποστήριξή σας!».
Ένας εκπρόσωπος της PayPal επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κλείνει στη Ρωσία.
Η εταιρεία «θα συνεχίσει να εργάζεται για την επεξεργασία των αναλήψεων πελατών για χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας ότι τα υπόλοιπα των λογαριασμών διασκορπίζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο CNBC.

Η πλατφόρμα

Ο επεξεργαστής πληρωμών είχε ήδη διακόψει τις εγχώριες υπηρεσίες στη Ρωσία το 2020.
Αυτή η τελευταία ενέργεια σχετίζεται με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών αποστολής και λήψης και της δυνατότητας διεθνών μεταφορών μέσω της πλατφόρμας εμβασμάτων Xoom του PayPal.
Η PayPal είναι ο τελευταίος οργανισμός πληρωμών που διέκοψε τους δεσμούς με τη Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει τώρα ένα μπαράζ κυρώσεων από τη Δύση λόγω της απόφασης του προέδρου Vladimir Putin να εισβάλει στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης