Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Πολωνία ο Blinken - Συναντήσεις και συνομιλίες για την Ουκρανία

Στην Πολωνία ο Blinken - Συναντήσεις και συνομιλίες για την  Ουκρανία

Ο A. Blinken έφτασε το Σάββατο 5/3 στην πόλη Ρζεσζόφ (Rzeszow), που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Στην Πολωνία βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών A. Blinken, ο οποίος θα συναντηθεί με Πολωνούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Εξωτερικών, Zbigniew Rau.
Ο A. Blinken έφτασε το Σάββατο 5/3 στην πόλη Ρζεσζόφ (Rzeszow), που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τα οποία έχουν διασχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Blinken θα συζητήσει την αποστολή βοήθειας για την ασφάλειας της Πολωνίας, αλλα και ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ θα ευχαριστήσει την Πολωνία για το καλωσόρισμα της προς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ήδη, πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ειβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι πρόσφυγες στο μεγαλύτερο αριθμό τους, διασχίζουν την Πολωνία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.
Σημειώνεται ότι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έφτασε στην Πολωνία - μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- από τις Βρυξέλλες , όπου και συναντήθηκε την Παρασκευή 4/3 με τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο της συζήτησης τις προσπάθειες της Δύσης για την άσκηση αποτροπής στη Ρωσία, μέσω ενός προγράμματος σκληρών κυρώσεων.
Στην Πολωνία, θα συναντηθεί με μία διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημοκρατικό Γκρέγκορι Μικς, με τη συμμετοχή και του υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικάνου στην ίδια επιτροπή, Μάικλ ΜακΚόλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης