Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη πτώση στη Wall, με το βλέμμα στην Ουκρανία - Στο -0,8% ο S&P 500, o Nasdaq -1,66%

Συγκρατημένη πτώση στη Wall, με το βλέμμα στην Ουκρανία - Στο -0,8% ο S&P 500, o Nasdaq -1,66%
Μια προπαγάνδα φόβου κυριάρχησε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για δήθεν «επίθεση» στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia…

Υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές στους κυριότερους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 4 Μαρτίου, παρά την ισχυρότερη από το αναμενόμενο μείωση της ανεργίας, καθώς οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία επηρέασαν το κλίμα.
Το σχέδιο της Ρωσίας, είναι πλέον ξεκάθαρο, καθώς δεν θα διακόψει τους βομβαρδισμούς και την προέλαση μέχρι να καταλάβει πλήρως την Ουκρανία...
Την ίδια στιγμή μια προπαγάνδα φόβου κυριάρχησε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για δήθεν «επίθεση» στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia…
Ωστόσο, ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο εκπαίδευσης και όχι τον πυρηνικό αντιδραστήρα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς μπορούν οι δύο πλευρές να απεμπλακούν από αυτόν τον πόλεμο, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά ανελέητα την Ουκρανία για δεύτερη εβδομάδα και με τους Ουκρανούς να αντιστέκονται σθεναρά στη ρωσική εισβολή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,53%, στις 33.614 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,8%, στις 4.328 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,66%, στις 13.316 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 33 μονάδες.
sdafdsadsfasfdasfda.JPG

Στο ταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walmart με ποσοστό 2,53% στα 158,23 δολ. και ακολούθησαν οι United Health Group με κέρδη 2,46% και Walgreens Boots με άνοδο 2,14%.
Οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν οι Boeing (-4,23%), American Express (-3,81%) και Visa Inc (-3,39%).


Στα εμπορεύματα, άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 7,4% στα 115,68 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 6,9%, στα 118,11 δολ. το βαρέλι.

Στα μάκρο, στο 3,8% υποχώρησε ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2022, από 4% τον Ιανουάριο.
Οι νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα, ανήλθαν σε 678.000, άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 423 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021.

Η S&P Dow Jones αφαιρεί τις ρωσικές μετοχές από τους δείκτες της

Στο μεταξύ, ο πάροχος δεικτών S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι απομακρύνει όλες τις μετοχές που είναι εισηγμένες και/ή εδρεύουν στη Ρωσία από τους δείκτες του λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, απομονώνοντας περαιτέρω τη χώρα από την παγκόσμια οικονομία.
Η κατάργηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ πριν από το άνοιγμα της επόμενης Τετάρτης, 9 Μαρτίου, επηρεάζει επίσης τα ρωσικά ADR, ανέφερε η S&P Dow Jones Indices.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τον Dow Jones και τον S&P 500, είπε επίσης ότι θα αποχαρακτηρίσει τη Ρωσία ως αναδυόμενη αγορά και θα την κατηγοριοποιήσει ως μεμωνομένη ομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προχωρήσει τις προηγούμενες μέρες ο FTSE ανακοινώνοντας ότι η Ρωσία θα διαγραφεί από όλους τους δείκτες FTSE Russel Equity που ισχύουν από το
άνοιγμα της Δευτέρα 7 Μαρτίου (ροή στο κλείσιμο της 4ης Μαρτίου).
Τα στοιχεία του δείκτη Ρωσίας που είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο της Μόσχας (MOEX) θα διαγραφούν σε μηδενική τιμή, με ισχύ από την προαναφερθείσα ημερομηνία, ανέφερε η ανακοίνωση.
Την απομάκρυνση των ρωσικών μετοχών από τους δείκτες είχε ανακοινώσει την ίδια μέρα και η MSCI, αναφέροντας ότι οι Δείκτες MSCI Ρωσίας θα επαναταξινομηθούν από τις Αναδυόμενες Αγορές σε Αυτόνομες Αγορές και ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανακατάταξης θα εφαρμοστεί σε ένα βήμα σε όλους τους Δείκτες MSCI, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών, προσαρμοσμένων και παράγωγων δεικτών, σε τιμή που είναι ουσιαστικά μηδενική από το κλείσιμο στις 9ης Μαρτίου 2022. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης