Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky προς Ρώσους: Βγείτε στους δρόμους – Επιζήσαμε της νύχτας που θα άλλαζε την ιστορία της Ευρώπης

Zelensky προς Ρώσους: Βγείτε στους δρόμους – Επιζήσαμε της νύχτας που θα άλλαζε την ιστορία της Ευρώπης
Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα, η Ρωσία ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν έπληξε το εργοστάσιο είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης τους καλεί τους Ρώσους ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος σε νέο τηλεοπτικό του μήνυμα και με αφορμή την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhzhya, υποστήριξε ότι «επιζήσαμε της νύχτας που θα άλλαζε την ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης».
Όπως είπε ο Zelensky, η ρωσική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhzhya θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή ίση με έξι Chernobyl.
«Ουκρανικέ λαέ.
Επιζήσαμε της νύχτας που θα μπορούσε να είχε σταματήσει τον ρου της ιστορίας, της ιστορίας της Ουκρανίας, της ιστορίας της Ευρώπης» είπε ο Zelensky, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν στόχευσε άμεσα τον σταθμό.
«Πρόκειται για μια ανήκουστη τρομοκρατία» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος απευθύνθηκε και στους Ρώσους πολίτες.

Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει που είναι η Ρωσία

«Ρωσικέ λαέ, θέλω να απευθύνω έκκληση: πώς είναι αυτό δυνατόν;
Δεν πολεμήσαμε μαζί τις συνέπειες της καταστροφής του Chernobyl το 1986;
Βγείτε στους δρόμους και να πείτε στην κυβέρνηση σας ότι θέλετε να ζήσετε.
Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει που είναι η Ρωσία.
Η ραδιενέργεια δεν ξέρει που είναι τα σύνορα της χώρας σας» υποστήριξε ο Zelenksy, ο οποίος ζήτησε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, την οποία χαρακτήρισε «πυρηνικό κράτος τρομοκράτη».

Υπ.Άμυνας Ρωσίας: Ουκρανοί δολιοφθορείς πίσω από την επίθεση

Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο έγινε από Ουκρανούς δολιοφθορείς, κάνοντας λόγο για τερατώδη προβοκάτσια.
Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί κανονικά και πως η περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο τους από τις 28 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης