Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Ο Zelensky επέζησε από 3 απόπειρες δολοφονίας την τελευταία εβδομάδα - Ο ρόλος της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB

Times: Ο Zelensky επέζησε από 3 απόπειρες δολοφονίας την τελευταία εβδομάδα - Ο ρόλος της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB
Τα σχέδια δολοφονίας απετράπησαν καθώς Ρώσοι, οι οποίοι αντιτίθενται στον πόλεμο, παρείχαν σχετικές πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

«Ο Volodymyr Zelensky έχει επιβιώσει από τρεις απόπειρες δολοφονίας τις τελευταίες ημέρες»... Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Times του Λονδίνου, τη στιγμή που η Ρωσία εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία, που είναι σε εξέλιξη για 9η ημέρα.
Εάν οι εν λόγω πληροφορίες ισχύουν, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι δεν υπάρχει σχέδιο ανατροπής της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο ρόλος της FSB

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στελέχη της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, που αποτελεί συνέχεια της KGB της σοβιετικής περιόδου, ενημέρωσαν τις ουκρανικές αρχές, καθώς κάποιοι από αυτούς είτε είναι διπλοί πράκτορες είτε απλώς είναι αντίθετοι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Οι Times αναφέρουν ακόμη ότι πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας, ήταν η ομάδα Wagner. Σε περίπτωση επιτυχίας μάλιστα η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας του Zelensky.
«Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν. Ο "αποκεφαλίσμος" του επικεφαλής ενός κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα.
Παράλληλα, το Σάββατο (26/3/2022) σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα απετράπη μια ακόμη απόπειρα εναντίον του Ουκρανού προέδρου, στα περίχωρα του Κιέβου όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων εντοπίστηκε να πλησιάζει τον Zelensky.
Zelensky.JPG

Η ομάδα Wagner

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα των Times, περισσότεροι από 400 Ρώσοι μισθοφόροι είχαν φτάσει αεροπορικώς στο Κίεβο από την Αφρική, για να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο.
Μια ιδιωτική πολιτοφυλακή -γνωστή ως Wagner Group- φέρεται να έχει εντολές από τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, να εξοντώσει τον Zelensky -και άλλα 23 κυβερνητικά στελέχη- για να επιτρέψει στη Μόσχα να καταλάβει τη γείτονα χώρα.
Σύμφωνα με τους Times, η πολιτοφυλακή, η οποία διοικείται από τον ολιγάρχη Yevgeny Prigozhin -στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου, ο οποίος συχνά αποκαλείται και «σεφ του Putin»- μετέφερε μισθοφόρους από την Αφρική πριν από πέντε εβδομάδες για την αποστολή αυτή, με αντάλλαγμα μια τεράστια αμοιβή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης