Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα θα είναι το νέο trend

tags :
Τα αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα θα είναι το νέο trend
Η Samsung και η Oppo επαναλανσάρουν τα αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα

Τα πτυσσόμενα τηλέφωνα - ή αναδιπλούμενα τηλέφωνα - φαίνεται να επιστρέφουν περίπου δύο δεκαετίες μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην αγορά.
Η συντριπτική πλειονότητα των νέων smartphone που παρουσιάστηκαν στο φετινό Mobile World Congress - μια έκθεση όπου οι τεχνολογικοί γίγαντες παρουσιάζουν τα τελευταία τους μοντέλα, αφορούσε το συγκεκριμένο στυλ.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε την εμφάνιση αναδιπλούμενων συσκευών», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής αναλυτής της CCS Insight, Ben Wood, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν όλα τα σχήματα, όλα τα μεγέθη, πολλοί πειραματισμοί και αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή».
Η Samsung από τη Νότια Κορέα και η Oppo από την Κίνα ήταν μεταξύ πολλών κατασκευαστών smartphone που επιδεικνύουν συσκευές που μπορούν να αναδιπλωθούν με διάφορους τρόπους, διπλασιάζοντας συχνά το μέγεθος της οθόνης ενός χρήστη σε μια στιγμή. Η Samsung παρουσίασε στην έκθεση τη σειρά «Galaxy Z Fold», ενώ η Oppo το «Fold N».

Επόμενη η Apple;

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει κατασκευάσει ακόμη ένα τέτοιο μοντέλο αλλά ο Wood πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να κυκλοφορήσει ένα: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Apple έχει τεχνολογία ευέλικτης οθόνης στα εργαστήριά της για περισσότερο από μια δεκαετία», είπε.
Η Apple δεν θέλει να βιάζεται, πρόσθεσε. «Θα περιμένουν και θα δουν πώς θα εξελιχθεί η αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης