Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall Street, πήραν τα ηνία οι πωλητές λόγω Ουκρανίας - Στο -0,3% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,56%

Πτώση στη Wall Street, πήραν τα ηνία οι πωλητές λόγω Ουκρανίας - Στο -0,3% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,56%
Πτωτικά οι αμερικανικές μετοχές, με βαρίδι την Τεχνολογία

Πτώση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα, και ενώ οι επενδυτές έχουν συνεχώς στραμμένο το βλέμμα τους στην Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί διατηρούν υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα, το Κίεβο, ενώ σφοδροί βομβαρδισμοί πλήττουν τη Μαριόπολη και το Χάρκοβο.
Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι διεξήγαγαν έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο κύκλο κυρώσεων στις ρωσικές οικονομικές ελίτ.
«Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή στο έδαφος της Ουκρανίας.
Δεν ξέρουμε πού μπορεί να είναι ο απόλυτος πάτος, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει ανάπτυξη άνω του μέσου όρου φέτος» δήλωσε ο Scott Wren, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής παγκόσμιας αγοράς στο Wells Fargo Investment Institute.
Πέρα από τα παραπάνω, η αγορά, εύλογα, χαρακτηρίζεται από νευρικότητα, καθώς μάλιστα το «λεφτόδεντρο» της Fed τελειώνει…
Υπενθυμίζεται πως σε ομιλία του πρόεδρος Powell εξέφρασε την αποφασιστικότητα να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, αυστηροποιώντας τις νομισματικές συνθήκες, αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 25 μ.β. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,29%, στις 33.794 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,53%, στις 4.363 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,56, στις 13.537 μονάδες.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 30 μονάδες.
γφδσδγφδγφσγδσφγφδσγφδσ.JPG

Στο ταμπλό, μεγάλο μέρος των σημερινών πιέσεων ήρθε από τους τίτλους της Amazon (-2,7%), της Facebook (-2,5%) και Tesla (-4,6%), ενώ οι δημιουργοί software Okta και Snowflake που ανακοίνωσαν σήμερα απογοητευτικά αποτελέσματα δέχθηκαν σφυροκόπημα και έκλεισαν στο -8% και στο -15% αντίστοιχα. 
Αντίθετα, οι αμυντικοί τίτλοι των εταιρειών κοινής ωφελείας και της ενέργειας υπεραπέδωσαν.

Στα μάκρο, πτώση κατέγραψε για την εβδομάδα που έληξε στις 26 Φεβρουαρίου 2022, ο αριθμός των νέων αιτημάτων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς άγγιξαν τις 215.000, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο των 233.000 της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι αγορές ανέμεναν ότι ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας θα μειωνόταν σε επίπεδο 225.000.
Στο μεταξύ, ο Powell επιβεβαίωσε τη βασική θέση της Fed τους τελευταίους μήνες, ότι οι ιδιαίτερα σφικτές συνθήκες στην αγορά εργασίας και ο υψηλός πληθωρισμός, δικαιολογούν την αύξηση των επιτοκίων.
«Περιμένουμε ότι θα είναι η κατάλληλη επιλογή να αυξήσουμε τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, αργότερα αυτό τον μήνα» ανέφερε ο Powell, που ηρέμησε τις αγορές κάνοντας λόγο για αύξηση 0,25 μ.β. και όχι 50 μ.β.

Tην ίδια στιγμή, σε χαμηλό ενός έτους υποχώρησε το Φεβρουάριο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Institute for Supply Management
Ειδικότερα, ο μη μεταποιητικός δείκτης του ISM υποχώρησε στις 56,5 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουαρίου 2021, από 59,9 μονάδες τον Ιανουάριο.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 61 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, υποχώρησανοι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω φημών ότι επίκειται συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν «εντός 72 ωρών».
Το αμερικανικό αργό «έπεσε» 2,6% στα 107,67 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent σημείωσε πτώση 1,95% στα 119,84 δολ. 
Έντονη είναι η νευρικότητα στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF να υποχωρεί 4% στα 158,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από το +19% νωρίτερα.
Ο δείκτης των εταιριών εξόρυξης έκανε ράλι 3,4% σε νέο υψηλό 13 ετών καθώς οι τιμές αλουμινίου σκαρφάλωσαν σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ το νικέλιο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.
Ο χρυσός έκλεισε με νέα άνοδο +0,7% ή 13,6 δολάρια, με την τιμή του να ανέρχεται στα 1.935 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης