Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η Ρωσία οδηγείται σε οικονομική απομόνωση - Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί τυχόν «διαρροές» στις κυρώσεις

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η Ρωσία οδηγείται σε οικονομική απομόνωση - Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί τυχόν «διαρροές» στις κυρώσεις
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κυρώσεις για τον περιορισμό των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, η ίδια είπε «τίποτα δεν έχει βγει από το τραπέζι, αναφορικά με μελλοντικές κυρώσεις»
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να εντοπίζουν πιθανές πηγές «διαρροών» στην εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, δήλωσε η Jannet Yellen.
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Σικάγο ότι οι σκληρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έχουν σημαντικές επιπτώσεις, όπως διαφάνηκε από τη δραστική μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος.
«Η Ρωσία οδηγείται σταδιακά σε οικονομική απομόνωση», τόνισε η Yellen.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κυρώσεις για τον περιορισμό των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, η ίδια είπε «τίποτα δεν έχει βγει από το τραπέζι, αναφορικά με μελλοντικές κυρώσεις»,
Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν αυτό το μέτρο, ώστε να διαφυλάξουν τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους, αλλά και τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις σκληρές συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας.
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή και Δευτέρα έχουν μέχρι τώρα περιορίσει το 80% των περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού τραπεζικού τομέα, όπως είπε η ίδια.
«Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε πώς δουλεύουν οι κυρώσεις, αλλά και για την πιθανή ύπαρξη διαρροών, όπως και για την αντιμετώπισή τους», δήλωσε η Yellen στους δημοσιογράφους, έπειτα από ομιλία της στο Κέντρο Καινοτομίας του Πανεπιστημίου του Ιλινόι.

Ανησυχίες σχετικά με τις ρωσικές ελίτ που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα

Η πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε πως γνωρίζει ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις ρωσικές ελίτ που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να διαφύγουν από τις κυρώσεις, αλλά όπως δήλωσε υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται για την πρόληψη ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
«Αυτό είναι ένα κανάλι που πρέπει να παρακολουθούμε. Αλλά…, αρκετοί συμμετέχοντες στα δίκτυα των κρυπτονομισμάτων υπόκεινται (σε νομοθεσία) κατά του ξεπλύματος χρήματος, αλλά και σε κυρώσεις. Έτσι, τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν συνολικά έναν τομέα που θα μπορούσε να παραβιαστεί», παρατήρησε η ίδια.
Η Γέλεν είπε πως δεν αναμένει ότι οι ρωσικές κυρώσεις θα έχουν μεγάλες συνέπειες στην οικονομική τροχιά των ΗΠΑ, εξαιτίας των περιορισμένων εμπορικών και οικονομικών διασυνδέσεων με τη Ρωσία.
Οι οποιεσδήποτε συνέπειες είναι πιθανό να ενσωματωθούν στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας, όπως είπε η ίδια.
Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει «να στοχεύει τους ολιγάρχες ή τις ρωσικές ελίτ που έχουν κεντρικό ρόλο στη διεφθαρμένη δύναμη του προέδρου Putin».
«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε βάρος αρκετών από αυτά τα πρόσωπα τις τελευταίες εβδομάδες και συγκροτούμε μία ομάδα δράσης μαζί με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και τους συμμάχους μας για να αποκαλύψουμε, να παγώσουμε και να κατάσχουμε τον πλούτο της σε ολόκληρο τον κόσμο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης